Header Ads

Header ADS

ΒΑΤΙΚΑ:TΣΟΥΧΤΡΕΣ ¨Pelagia noctiluca¨ΣΕ ΑΜΜΙΤΣΑ ΚΑΙ ΒΑΡΚΟ (Φωτογραφίες Αναγνώστη)

Σύμφωνα με φίλο αναγνώστη τις σελίδας μας που μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό και τον ευχαριστούμε πολύ, ο ίδιος Κατέγραψε μεγάλο αριθμό μεδουσών, Pelagia noctiluca και από τις δυο πλευρές της Χερσονήσου, χτες στην Αμμίτσα, και σήμερα από την άλλη πλευρά, στο Βαρκό.

Οι μέδουσες είναι σχετικά επικίνδυνες με επώδυνο τσίμπημα.

Σχετικά με τις τσούχτρες Pelagia noctiluca

Το εν λόγω είδος είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος αλλά με πλοκάμια που μπορούν να φτάσουν και τα 2 μέτρα και τα οποία με οποιοδήποτε άγγιγμα τους στο δέρμα προκαλούν πολύ έντονο πόνο από μερικές μέρες εως και εβδομάδες. Ο οποίος πόνος συνήθως συνοδεύεται από εξάνθημα, πρήξιμο στην περιοχή και σπανιότερα υπάρχουν και συμπτώματα ζαλλάδας, εμετών και διάρροιας, χωρίς όμως να είναι επικίνδυνο το τσίμπημα για την ανθρώπινη ζωή αφού δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ανθρώπινες απώλειες. Σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί αλλεργικές αντιδράσεις καθώς και εμμονή των σημαδιών στο δέρμα εως και χρόνια. Το δε τσίμπημα της εν λόγω μέδουσας είναι από τα ισχυρότερα όλων των μεδουσών στην Μεσόγειο.

Οι εν λόγω μέδουσες αποτελούν πρόβλημα αφού αναπαράγονται σε μεγάλους πληθυσμούς και μιας και είναι κακοί κολυμβητές παρασύρονται από τα ρεύματα εύκολα σε κάποιες περιοχές και μπορούν να μείνουν καιρό εαν δεν υπάρχει αλλαγή στα ρεύματα για να τις απομακρύνουν.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.