Header Ads

Header ADS

Ξεκίνησε η δίκη της γυναίκας που παρέσυρε τον Αν. Τσάκο


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο δικαστήριο του Κουίνς για να απολογηθεί βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η Τζέσικα Μποβέ (Jessica Beauvais), η οποία αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό, εγκληματική αμέλεια και εγκατάλειψη και εάν καταδικαστεί θα φυλακιστεί για τουλάχιστον 15 χρόνια για τον θάνατο του αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου.

Φορώντας μια χακί φόρμα και χειροπέδες, η 32χρονη κατηγορούμενη, από το Χέμπστεντ, ήταν σιωπηλή καθώς ο εισαγγελέας εξιστορούσε τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα όταν εκείνη έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα το σώμα του αστυνομικού να εκτοξευτεί 100 μέτρα μακριά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Τσάκος, εκείνη την ώρα ρύθμιζε την κυκλοφορία μετά από προηγούμενο θανατηφόρο τροχαίο που είχε συμβεί στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουέι (Long Island Expressway - LIE) στο Κουίνς, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Απριλίου.

H Mποβέ αγνόησε τους κώνους για την κυκλοφορία που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο και τα φώτα που αναβόσβηναν, χτύπησε με το αυτοκίνητο της τον Τσάκο και συνέχισε την πορεία της.

Συγκεκριμένα, ο Τσάκος βρισκόταν στην λωρίδα ανατολικής κατεύθυνσης του LIE, κοντά στο Φράνσις Λούις Μπούλεβαρντ, όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο τύπου «Volkswagen» της Μποβέ, η οποία είχε πιεί και βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και της είχε αφαιρεθεί η άδεια.

Ο δικηγόρος της Μποβέ ανέφερε ότι δεν είναι ένοχη η πελάτισσά του. Εκείνη την ώρα μέσα στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν οι γονείς της, ο 13χρονος γιος της και τα αδέλφια της, ενώ στην άλλη πλευρά κάθονταν οι γονείς του ομογενή αστυνομικού.

Ο πρόεδρος του Patrolmen Benevolent Association, Πατ Λιντς (Pat Lynch), μίλησε για λογαριασμό τους. «Φανταστείτε να φεύγετε μια μέρα για την δουλειά σας και να μην επιστρέψετε ποτέ ξανά στο σπίτι. Φανταστείτε τα σχέδια που είχατε για τα παιδιά σας για εκείνη τη μέρα και δεν θα επιστρέψετε ποτέ για να τα κάνετε πραγματικότητα. Λοιπόν, έτσι αισθάνονται οι δικοί του άνθρωποι. Ομως αυτό που τους φοβίζει περισσότερο, είναι ότι ξέρουν πως δεν θα τελειώσει ποτέ. Ξέρουν ότι ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σε αυτό το δικαστήριο».

Ο Αναστάσιος Τσάκος, ο οποίος υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο NYPD, είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, με καταγωγή από τη Λακωνία, ενώ μεγάλωσε στη Νεάπολη. Στις ΗΠΑ βρέθηκε για πρώτη φορά την δεκαετία του '90. Είχε φοιτήσει στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Από την πλευρά της οικογένειας της 32χρονης δεν έγινε κανένα σχόλιο. Η επόμενη ακρόαση θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.

.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.