Header Ads

Header ADS

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ κας ΜΠΟΓΡΗ ΣΤΟΝ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη επισκέφθηκε το νησί μας όπου παρευρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Ίδρυση Δημοτικών Σφαγείων Κυθήρων» και πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς.

Εμείς την συναντήσαμε και κάναμε μια συζήτηση σχετικά με όλα τα έργα τα οποία πραγματοποιούνται στο νησί μας. Με ευθύτητα και ειλικρίνεια, μας απάντησε αμέσως σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με τον τομέα ευθύνης της.
Αναφερόμενη στην υπογραφή της σύμβασης η κα.Μπόγρη τόνισε: « Το θεωρούμε ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα . Μια κοινωνία δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό. Ειδικά τα Κύθηρα που είναι ένα πανέμορφο παραδοσιακό νησί , θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και να δώσουμε ολα τα κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν και με τη γεωργία και με την κτηνοτροφία». Η Αντιπεριφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στα έργα υπογράμμισε την διπλής σημασίας διάνοιξη του δρόμου που βρίσκεται κάτω από το Γερακάρι αλλά και του δρόμου στην Αγία Αναστασία αφού έτσι βελτιώνεται η πρόσβαση στα γύρω χωριά. Οι δρόμοι αυτοί πλέον αποτελούν ένα δίκτυ ασφαλείας,ένα γρήγορο τρόπο διαφυγής των πολιτών προς τη θάλασσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης . «Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάποιο έργο το που να μας απασχολεί,που να το έχουμε σταματήσει εκτός από το γεφύρι του Μάκρωνα ,το οποίο θεωρώ ότι πολύ γρήγορα θα συνεχιστεί» , σημείωσε η κα.Μπόγρη Παράλληλα προσέθεσε ότι σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται το τοιχίο της Αγίας Πελαγίας , οι αθλητικοί χώροι στο Μανιτοχώρι και το ΧΥΤΥ Κυθήρων το οποίο βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία η οποία θα ολοκληρωθεί 12 Ιουλίου. Ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε ότι πολύ γρήγορα ο δήμος θα βγει σε διαγωνισμό για τις αφαλατώσεις στην Αγία Πελαγία και στο Διακόφτι. Έχει ήδη κατατεθεί η μελέτη για τον παιδικό σταθμό στα Λογοθετιάνικα ενώ τον Ιούνιο θα κατατεθεί η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά στον Αυλαίμωνα . Στη συνέχεια υπογράμμισε την σημασία του να ενταχθεί η εκκλησία των Μητάτων στο ΕΣΠΑ Αττικής, το οποίο θα γίνει στον επόμενο προγραμματισμό αλλά και την σημασία του έργου που αφορά την πληθυσμιακή ενίσχυση των Αντικυθήρων με πέντε πολύτεκνες οικογένειες. Όσον αφορά τον τουρισμό και την ασφάλεια στα νησιά μας επισήμανε : « Θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλύτερα από την περσινή χρονιά. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη και θεωρώ ότι και ως κοντινοί προορισμοί και εύκολα προσβάσιμοι τα νησιά της Αττικής αλλά και ως πράσινα νησιά πια γιατί είναι όντως ασφαλείς προορισμοί,θα έχουμε μεγάλη αύξηση του τουρισμού». Τελος η Αντιπεριφερειάρχης κατέληξε με ένα αισιόδοξο μήνυμα: « Θέλω να συγχαρώ όλους τους Έλληνες πολίτες,καταφέραμε να είμαστε μια χώρα που κρατήσαμε πολύ χαμηλά τα κρούσματα, κυρίως στο πρώτο κύμα πανδημίας αλλά και στο δεύτερο κοιτάζοντας συγκριτικά την Ευρώπη. Θέλω να τους συγχωρώ για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την πανδημία ,το ποσό ώριμα,το ποσό έσπευσαν να εμβολιαστούν χωρίς δεύτερες σκέψεις και να τους πω ότι οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι τίποτα δεν πάει στραβά. Επομένως ενωθήκαμε το αντιμετωπίσαμε και είμαστε όλοι μαζί και την επόμενη ημέρα»

Γιώτα Πολίτη

¨Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο ¨ΑΠΟΣΠΕΡΙΔΕΣ¨ στο Λιβάδι για τον φιλόξενο χώρο που μας παραχώρησε για τις ανάγκες της συνέντευξης.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.