Header Ads

Header ADS

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας, το SMS στο 13033 και τα προϊόντα που πωλούνται



Συγκεκριμένα αίρονται οι περιορισμοί που ίσχυαν για όσο διάστημα τα καταστήματα ήταν κλειστά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αίρεται και η απαγόρευση κωδικών που ήταν σε αναστολή προς πώληση από σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η αλλαγή αυτή δεν αφορά Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, τις τρεις περιοχές, δηλαδή, για τις οποίες αποφασίστηκε ότι δεν θα ανοίξουν από σήμερα, Δευτέρα (5/4) τα εμπορικά καταστήματα λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Όσον αφορά το ωράριο των σούπερ μάρκετ τα ρολά ανεβαίνουν στις 7 το πρωί και κατεβαίνουν στις 20:30 καθώς ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Οι καταναλωτές πρέπει να θυμούνται, ωστόσο, ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Στο SMS στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετμίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Πώς θα ψωνίζουμε στα καταστήματα

Από, σήμρεα, Δευτέρα σηκώνουν ρολά τα καταστήματα του λιανεμπορίου τα οποία θα μπορούν να υποδέχονται πελάτες. Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας θα εφαρμοστεί ένα μείγμα click away και click in shop παράλληλα με την χρήση του νέου αριθμού 13032 που θα χρησιμεύει μόνο για το λιανεμπόριο.

Πρώτα θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα που θα πάμε για ψώνια και αφού λάβουμε μήνυμα από αυτό -στο οποίο θα περιγράφεται ακριβώς η ημέρα και η ώρα που έχουμε ραντεβού- στη συνέχεια θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032 με το όνομά μας, για να λάβουμε έγκριση η οποία ισχύει για τρεις ώρες.

Με όλα τα παραπάνω, ο πολίτης θα πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα.

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι για το λιανεμπόριο δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας κι πως επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις αλλά θα υπάρχει «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός, μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.