Αυτοψία στην Αλήθεια και Αυτοψία στην Πολιτική Απάτη.
Αυτοψία στην Αλήθεια και Αυτοψία στην Πολιτική Απάτη.
-------------------------------------------
Διαβάζουμε το νέο «χτύπημα» της δημοτικής αρχής για τις «ολικές καταστροφές» από τη βροχή του Σαββάτου στην αγροτική οδοποιία και την αγαπημένη της τακτική «καταγραφή ζημιών και μη χειρότερα από πριν»!
Προσπαθούν εκ νέου να μας πείσουν ότι φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Είναι όμως έτσι;
Δείτε στο βίντεο τη σύγκριση που τους εκθέτει.
Πήγα η ίδια ΣΗΜΕΡΑ και έκανα αυτοψία σε έναν αγροτικό χωματόδρομο (ανηφόρα), που φτιάχτηκε των περασμένο Ιούνιο από ιδιώτες στα Παπαδιάνικα και πληρώθηκε από τους αγρότες ιδιοκτήτες των παρακείμενων χωραφιών, αφού η δημοτική αρχή ουδέποτε είχε κάνει παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο για να διευκολύνει την πρόσβαση.
Μπορείτε να διαπιστώσετε το αποτέλεσμα μετά τη βροχόπτωση,
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΘΙΚΤΟΣ!
Βλέπουμε λοιπόν, πώς ένας δρόμος που έγινε με μεράκι, σωστή κλίση και στοιχειώδη τεχνική νοημοσύνη αντέχει απόλυτα στη βροχή.
Αυτή είναι η Αυτοψία της Αλήθειας: Όταν θέλεις και ξέρεις να κάνεις έργο, η βροχή δεν διαλύει τις υποδομές.
Και από την άλλη, η Αυτοψία της Πολιτικής Απάτης:
Αφού πρώτα φροντίζουν να μην κάνουν απολύτως κανένα προληπτικό έργο, αφού αφήνουν τα εκατομμύρια της αγροτικής οδοποιίας να γίνονται μπαλώματα της κακιάς ώρας, στη συνέχεια φορούν το προσωπείο του «προβληματισμένου» και βγαίνουν στα χωριά με το μπλοκάκι στο χέρι για να… καταγράψουν τις καταστροφές για τις οποίες οι ίδιοι ΔΕΝ μεριμνησαν!
Η δουλειά της δημοτικής αρχής δεν είναι να κάνει τον «εκτιμητή των καταστροφών» ούτε να μας ενημερώνει κατόπιν εορτής ότι έβρεξε στους δρόμους και έσπασαν οι σωλήνες.
Η δουλειά της είναι:
- Να είχε φτιάξει σωστά αποστραγγιστικά δίκτυα για να μην παρασύρεται η αγροτική οδοποιία στον Άγιο Ιωάννη και την Αγγελώνα με την πρώτη μπόρα.
- Να είχε θωρακίσει και ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ το δίκτυο ύδρευσης στην Παλιά Μονεμβασία και το Κρεμμύδι, αντί να διαλύονται 150+ μέτρα αγωγού που τα είχαν εκτεθειμένα ΥΠΕΡΓΕΙΑ και να παριστάνουν τους έκπληκτους.
- Να είχε κάνει προληπτικό καθαρισμό και συντήρηση πριν έρθει το Φθινόπωρο.
Τόσα χρόνια στην εξουσία, αυτά έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί.
Ας σταματήσουν οι δημόσιες σχέσεις πάνω στα ερείπια αυτών που ΔΕΝ φτιάχτηκαν,
ας αφήσουν την τακτική του «εκ των υστέρων»,
και ας δώσουν στα Χωριά τα έργα που δικαιούνται!
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας
Δήμος Μονεμβασίας Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια