Header Ads

Header ADS

ΤΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗ ΔΕΘ



Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, τα Τσιριγώτικα προϊόντα λάδι, μέλι, παξιμάδια, κρασί, αλάτι, φατουράδα, τσίπουρο, ζυμαρικά, προβλήθηκαν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Μαζί με χιλιάδες προϊόντα από όλη την Ελλάδα προβλήθηκαν και τα ξεχωριστά είδη διατροφής, που παράγονται στο νησί μας.
Οι εντυπώσεις από τους επισκέπτες ήταν άριστες και ακόμη καλύτερες για όσους μπόρεσαν να δοκιμάσουν κάποιο ποτό ή παξιμάδι.
Στο κάλεσμα μου ανταποκρίθηκαν και πρόσφεραν προϊόντα:
Οι συνεταιρισμοί του Ποταμού, του Λιβαδιού και ο Γαβρίλης με τα λάδι τους.
Οι φούρνοι του Καραβά, του Ποταμού και των Καρβουνάδων με τα γνωστά πανελληνίως παξιμάδια τους και τα άλλα αρτοσκευάσματα που παράγουν.
Ο Φυρογής με την φατουράδα του.
Ο Τοξότης με τα ζημιάρικα και το αλάτι του.
Ο Στάθης Σουρής με το τσίπουρο και το κρασί του.
Ο Βενάρδος με το αλάτι του.
Ο γνωστός Μελισσοκόμος Γιάννης Πρωτοψάλτης με το μέλι του.
Η Κατερίνα Βενέρη με τις σεμπρεβίβες.
Τους ευχαριστώ πολύ όλους έναν έναν για την συμμετοχή τους.
Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο του ΕΕΠ Γιάννη Βουτσινά και το προσωπικό του Επιμελητηρίου για το ενδιαφέρον και την επιμέλεια που κάθε χρόνο δείχνουν για την επιτυχία της έκθεσης.
Η προβολή φέτος είχε μεγαλύτερη επιτυχία, συνετέλεσε η κομβική θέση των περιπτέρων.
Δίπλα δίπλα τα Επιμελητήρια Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό του Πειραιά και η «Βιοτεχνική Πύλη» που οργάνωσαν τα τρία Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της Χώρας, Αθηνών-Πειραιά- Θεσσαλονίκης, εξασφάλισαν μεγάλη επισκεψιμότητα.
Το περίπτερο με τα Κυθηραϊκά προϊόντα επισκέφθηκαν υπουργοί, βουλευτές, όλοι οι επίσημοι και ο Δήμαρχος Κυθήρων με τον ΓΓ του Δήμου που είχαν ανέβει στην Θεσσαλονίκη με την Ευκαιρία της ΔΕΘ.
Τέλος προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την φετινή μου επίσκεψη γιατί εκτός από την συμμετοχή μου στην προβολή των προϊόντων του νησιού μας, είχα την ευκαιρία, με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο και του Αντιπροέδρου στο Βιοτεχνικό να συζητήσω και να θίξω θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες και βιοτέχνες.
Σήμερα συμμετείχα μαζί με τον πρόεδρο του ΒΕΠ Γιάννη Μαστρονικόλα και οκτώ ακόμη μέλη της Διοικητικής επιτροπής και του, ΔΣ σε ευρεία σύσκεψη με τους προέδρους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των άλλων δυό Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και την οργάνωση του πρώτου βιοτεχνικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον επόμενο μήνα.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι την επόμενη Κυριακή.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.