Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων:Ευχαριστήριο
Μετά το πέρας των εορτών του Δεκαπενταύγουστου και της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Παναγίας ,η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων δεχόμενη διαρκώς τα λίαν θετικά σχόλια για το Ι.Π.της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας ,αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας,οφείλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους τους εμπλεκόμενους και ειδικότερα.
Την Εκλησιαστική Επιτροπή για την ανιδιοτελή υποδειγματική οργάνωση ,ευπρέπεια,καλοπισμό και καθαριότητα του Ιερού Αυτού Χώρου.Τους εργαζόμενους Ουρανία Διακοπούλου,Παναγιώτη Καλλίγερο του Αριστ,Ελένη Πασπαλά,Θανάση Τσολάκο,Μαρία Κασιμάτη,Ελένη Μαυρουδή και Βιβή Χήναρη για την σοβαρή υπεύθυνη και σχολαστική εργασία που προσέφεραν και προσφέρουν με ήθος,ευγένεια,αξιοπρέπεια και απόλυτο σεβασμό στον Ιερότερο Χρώρο των Κυθήρων,εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά φέτος,τον πλήθος των προσκυνητών από όλη την Ελλάδα και προσφάτως και από τη Κύπρο,(78 γκρουπ μέχρι τώρα ,τα περισσότερα ήλθαν για τη Χάρη Της και ακολουθεί ο Σεπτέμβριος ).
Πρωτίστως όμως και κυρίως εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Μητροπολίτη μας κ.Σεραφείμ ,που χάριν της Αρχιερατικής του φροντίδας υπήρξε μόνιμος Ιερέας ,ο εξαίρετος και αγαπητός πατήρ Δημήτριος Δεστούνης,που ετέλεσε με ευλάβεια όλες τις ακολουθίες, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά
Ομοίως ευχαριστίες οφείλουμε στον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη για τις στοχευμένες παρεμβάσεις του επ' ωφελεία πάντοτε της Μυρτιδιώτισσας.(π.χ. επιστροφή παρακρατηθέντος προστίμου για το λιμάνι Διακοφτίου κλπ).
Θα ήταν παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε τους Ιεροψάλτες Μανώλη Βενάρδο ,Βασίλη Λεονταράκη ,Στάθη Γουναρίδη ,Κώστα Ανδρόνικο ,Γιάννη Μαρέντη,Βασίλη Κασιμάτη,και πατήρ Θαδαίο ,που από τον Φεβρουάριο ανιδιοτελώς και άνευ οιονδήποτε ανταλλάγματος προσφέρουν με προθυμία τους τις υπηρεσίες τους στην Παναγία ,αλλά και τις εργαζόμενες στα γραφεία μας που με επιμέλεια,ταχύτατα μέσα από τις πολύπλοκες διαδικασίες του Δημοσίου Λογιστικού φροντίζουν εγκαίρως να υπάρχουν στο Προσκύνημα όλα τα αναγκαία είδη και να εκτελούνται άμεσα οι απαραίτητες εργασίες.
Τέλος να ευχαριστήσουμε το μέλος του Δ.Σ. Γεώργιο Καλλίγερο και τον αδελφό του Γιάννη που καθημερινά επισκέπτονται τη Μυρτιδιώτισσα και επιδιορθώνουν τις μικρές αλλά πολύ σημαντικές βλάβες.Τη Φιλαρμονική μας που πάντα πρόθυμα λαμπρύνει τις Λιτανείες της Ιεράς Εικόνας,τον Adelin FM και τον Βαλέριο Καλοκαιρινό για την καταγραφή και προβολή την Ακουλοθιών πανελληνίως.
Ευχόμεθα η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα να χαρίζει σε όλους υγεία ,να ικανοποιεί κάθε ευσεβή πόθο και να συνεορτάσουμε την Εύρεση και τα θαύματα Της στις 24 του Σεπτέβρη.
Κύθηρα 16 Αυγούστου 2026
Ο Πρόεδρος
Ευάγγελος Βενάρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια