Θρίλερ στη Νεάπολη: Στην έκτη ημέρα οι έρευνες για την 85χρονη Ελένη Τζούλια – Στη μάχη και η 6η ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο
Θρίλερ στη Νεάπολη: Στην έκτη ημέρα οι έρευνες για την 85χρονη Ελένη Τζούλια – Στη μάχη και η 6η ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο
ΝΕΑΠΟΛΗ — Σε μια δραματική κούρσα ενάντια στον χρόνο εξελίσσεται η αναζήτηση της 85χρονης Ελένης Τζούλια στη Νεάπολη. Σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, συμπληρώνεται το έκτο εικοσιτετράωρο από την εξαφάνισή της, με τις έρευνες να παραμένουν δυστυχώς άκαρπες, παρά την κινητοποίηση πρωτοφανών δυνάμεων.
Ενίσχυση των ερευνών με την 6η ΕΜΑΚ
Η επιχείρηση ενισχύθηκε σημαντικά σήμερα με την άφιξη κλιμακίου της 6ης ΕΜΑΚ, η οποία συμμετέχει στις έρευνες με έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έρευνας και διάσωσης. Η συμβολή του τετράποδου «ιχνηλάτη» κρίνεται καθοριστική, καθώς η εμπειρία της μονάδας σε δύσβατες περιοχές δίνει νέες ελπίδες για τον εντοπισμό κάποιου ίχνους της ηλικιωμένης σε σημεία που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια.
Στο σημείο παραμένει μεγάλη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες που δεν έχουν σταματήσει να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης, όταν η 85χρονη αναχώρησε από την οικία της προς άγνωστη κατεύθυνση. Έκτοτε, η γυναίκα δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής. Το γεγονός ότι οι μέρες περνούν, σε συνδυασμό με το προχωρημένο της ηλικίας της και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, εντείνει την αγωνία των οικείων της και της τοπικής κοινωνίας που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.
Σπιθαμή προς σπιθαμή οι έρευνες
Οι αρχές και οι δεκάδες εθελοντές «χτενίζουν» κυριολεκτικά σπιθαμή προς σπιθαμή τόσο την περιοχή της Νεάπολης όσο και την ευρύτερη περιοχή. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε:
Αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια.
Εγκαταλελειμμένα κτίσματα και αποθήκες.
Περιοχές με πυκνή βλάστηση.
Θερμή έκκληση προς τους πολίτες
Η οικογένεια της αγνοούμενης απευθύνει για ακόμη μια φορά θερμή έκκληση σε οποιονδήποτε πολίτη μπορεί να είδε κάτι ή γνωρίζει το παραμικρό. Παρακαλείται όποιος διαθέτει την οποιαδήποτε πληροφορία, ακόμα και αν θεωρεί πως είναι ασήμαντη, να επικοινωνήσει άμεσα με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
Η κινητοποίηση όλων μας είναι η μοναδική ελπίδα για να επιστρέψει η κ. Ελένη ασφαλής στο σπίτι της.
Αίθουσα Σύνταξης
Γιώτα Πολίτη
ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια