Header Ads

Header ADS

Απόρριψη για την αγωγή του Γρήγορη Δημητριάδη κατά του Στέλιου Κούλογλου – Οι σφαλιάρες διαδέχονται η μία την άλλη για τον ανιψιό – Μετά την συντριβή στις εκλογές του ΔΣΑ έρχεται και αυτό


Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γραμματέα του πρωθυπουργού, κατά του Στέλιου Κούλογλου. Ο ανιψιός του Πρωθυπουργού ζητούσε 450.000 ευρώ αποζημίωση για μία επιστολή, την οποία είχε αποστείλει το 2024 ο Στέλιος Κούλογλου, ως Ευρωβουλευτής, στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Στην επιστολή ο Στ. Κούλογλου ανέφερε μεταξύ των άλλων:

«Ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε από διευθυντής του γραφείου του, όταν αποκαλύφθηκε ότι λειτουργούσε ένα ολόκληρο εργοστάσιο παρακολουθήσεων.

Μια σειρά από στοιχεία, που έχουν επαρκώς διακριβωθεί, δείχνουν ότι ο κ. Δημητριάδης είχε στενές σχέσεις με πρόσωπα τα οποία συνδέονταν με την παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων μέσω του κακόβουλου λογισμικού κατασκοπίας «Predator».

Ανενόχλητος από τη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή και τις πιθανές ευθύνες του στην υπόθεση, ο κ. Δημητριάδης έχει ξεκινήσει νέα βιομηχανία, αυτή τη φορά εναντίον των δημοσιογράφων, ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και όσων άλλων αναφέρονται στο σκάνδαλο».

To δικαστήριο αποφάσισε ότι «η κρινόμενη αγωγή είναι απορριπτέα στο σύνολό της ως αβάσιμη κατ’ ουσίαν, ο δε ενάγων πρέπει να καταδικαστεί λόγω της ήττας του στην καταβολή των δικαστικών εξόδων του εναγομένου».

Το σκεπτικό
Στην απόφαση του, το δικαστήριο σημειώνει μεταξύ των άλλων:

«..το γεγονός ότι ο ενάγων παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του γραφείου του Πρωθυπουργού όταν αποκαλύφθηκε ότι λειτουργούσε στη χώρα παράνομο κύκλωμα παρακολουθήσεων, είναι γεγονός αληθές. ..Άλλωστε και η στενή σχέση του ενάγοντος με πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν είναι ψευδής, διότι πράγματι, όπως κατέθεσε και η μάρτυρας του ενάγοντος ενώπιον του ακροατηρίου, ο τελευταίος είναι κουμπάρος με έναν εκ των κατηγορουμένων ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων για την υπόθεση αυτή».

«..αναφορικά με τη διατύπωση του εναγομένου ότι «..ο ενάγων ανενόχλητος από τη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή και τις πιθανές ευθύνες του στην υπόθεση, έχει ξεκινήσει νέα βιομηχανία, αυτή τη φορά εναντίον των δημοσιογράφων (…)», εννοώντας σαφώς την επαναλαμβανόμενη κατάθεση αγωγών αποζημίωσης για αποκατάσταση ηθικής βλάβης λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης, επίσης δεν είναι ψευδής, διότι όπως επίσης κατέθεσε και η μάρτυρας του ενάγοντος ενώπιον του ακροατηρίου, πράγματι έχει καταθέσει πολλές τέτοιου είδους αγωγές κατά οποιουδήποτε έχει εμπλέξει το όνομά του με το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων».

Η ενασχόληση Κούλογλου με τις εκφοβιστικές- καταχρηστικές αγωγές
«Όπως αποδείχτηκε επιπλέον, ο εναγόμενος είχε ήδη από το έτος 2018 ασχοληθεί πολλάκις με το θέμα των αγωγών SLAPPs τόσο με την Ιδιότητά του ως δημοσιογράφου όσο και με αυτή του ευρωβουλευτή, διοργανώνοντας επιστημονικές εκδηλώσεις και συναντήσεις με σκοπό την προώθηση μιας ευρωπαικής οδηγίας που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το φαινόμενο αυτό με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί η ελευθερία του τύπου, χωρίς εκφοβισμούς και πιέσεις.,

..συνεργαζόμενος με την Πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, διετέλεσε εισηγητής της εν τέλει ψηφισθείσας Οδηγίας κατά των αγωγών SLAPPs, η οποία υπερψηφίστηκε στις 11-7-2023 στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. Συνεπώς η επίδικη επιστολή .συνδέεται αυστηρά με την εκτέλεση των βουλευτικών καθηκόντων εντός του Ευρωκοινοβουλίου».

https://karditsastakra.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.