Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη της Μονεμβασίας
Τα γιορτινά της φόρεσε η πόλη της Μονεμβασίας

Η πόλη της Μονεμβασίας στολίστηκε και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Με έναν υπέροχο και λαμπερό στολισμό, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά, η πόλη γέμισε φως και χρώμα, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μπουν σε κλίμα γιορτής και χαράς.

Δεκάδες κολώνες φωτισμού, ακόμα και εκτός των ορίων της πόλης, ντυμένες με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, υποδέχονται κατοίκους και επισκέπτες, δίνοντας έναν έντονα εορταστικό και χαρούμενο τόνο.
Επίκεντρο του στολισμού, όπως κάθε χρόνο, η πλατεία της πόλης και η πύλη του Κάστρου, ενώ κλίμα γιορτής επικρατεί στο παραλιακό μέτωπο καθώς και στις πλατείες του Κάστρου.


Το ψηλό δέντρο στο κέντρο της πλατείας, σήμα κατατεθέν της πόλης, φωτίστηκε με δεκάδες φωτάκια με ένα μεγάλο άστρο στην κορυφή, ξεχωρίζοντας από μακριά, ενώ δίπλα σε αυτό ένα υπέροχο έλατο συμπληρώσει και ενισχύει τη γιορτινή εικόνα των ημερών. Ανάμεσά τους ένα ξύλινο σπιτάκι με όμορφες φιγούρες αναπαριστά τη φάτνη, ολοκληρώνοντας την εικόνα μιας ξεχωριστής πλατείας.


Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου υπέροχα φωτισμένα στολίδια, με ταυτόχρονη διακόσμηση των στύλων φωτισμού, δίνουν πραγματικά μια άλλη διάσταση στο γιορτινό στολισμό της πόλης.





Τέλος στην πύλη του Κάστρου δεσπόζει ένα ψηλό έλατο, στολισμένο με δεκάδες λαμπιόνια, ενώ η πλατεία της παλιάς πόλης φωτίστηκε για ακόμα μια φορά με έναν ιδιαίτερο και προσεγμένο τρόπο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το χρώμα των γιορτών σε μια καστροπολιτεία, ήρεμη και σιωπηλή αυτή την περίοδο.

Το monemvasianews συγχαίρει το Δήμο Μονεμβασίας αλλά και όλους εκείνους που κοπίασαν για να φέρουν εις πέρας αυτή την τόσο όμορφη προσπάθεια, η οποία ομορφαίνει και αναβαθμίζει τον τόπο, δίνοντας παράλληλα μια νότα αισιοδοξίας αυτή την περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια