Header Ads

Header ADS

Κύθηρα: Πτώση βράχου στο οδόστρωμα – Έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και προειδοποίηση για τον κίνδυνο κατολισθήσεων


Κύθηρα: Πτώση βράχου στο οδόστρωμα – Έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και προειδοποίηση για τον κίνδυνο κατολισθήσεων

Ένα νέο περιστατικό κατολίσθησης σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, 20 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό οδικό άξονα των Κυθήρων, στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί παρόμοια φαινόμενα περιοχή Γάλανη.

Ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε αιφνιδίως από το πρανές και κατέληξε στο οδόστρωμα. Ευτυχώς, την ώρα της πτώσης δεν διέρχονταν οχήματα, αποτρέποντας έτσι τα χειρότερα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων, ενώ με τη βοήθεια γερανού πραγματοποιήθηκε η ασφαλής απομάκρυνση του βράχου και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τον αυξημένο κίνδυνο κατολισθήσεων στην περιοχή, ο οποίος εντείνεται ιδιαίτερα έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις ή απότομες μεταβολές των καιρικών συνθηκών. Οι τοπικές αρχές τονίζουν την ανάγκη για προσοχή από τους οδηγούς, ειδικά σε σημεία που είναι γνωστά για αστάθεια του εδάφους.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι απαιτείται τακτικός έλεγχος και ενίσχυση των πρανών, καθώς και μέτρα αντιστήριξης, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος επανάληψης παρόμοιων φαινομένων. Η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών παραμένει προτεραιότητα, και η συνεργασία πολιτών και αρχών κρίνεται απαραίτητη για την έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών

______________________________

Αίθουσα Σύνταξης

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

_____________________________




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.