Μανώλης Κασιμάτης:ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Επειδή βλέπω να βάλλονται ο Μητροπολίτης μας και οι ιερείς μας με άδικους και ανοίκειους χαρακτηρισμούς θέλω να καταθέσω τα εξής :
Οι λίγοι ιερείς του νησιού μας , περίπου 12, μαζί και ο Σεβασμιώτατος που πολλές φορές κάνει τον ιερέα, εξυπηρετούν 22 ενορίες με τα παρεκκλήσιά τους.
Οι ιερείς μας και ως δημόσιοι λειτουργοί είναι διορισμένοι από το κράτος στις ενορίες τους και με εντολή του Μητροπολίτη μπορούν να εξυπηρετούν και τις κενές ενορίες. Σύμφωνα όμως με το νόμο δύο Κυριακές το μήνα και οι μεγάλες εορτές πρέπει να γίνονται στην ενορία που είναι διορισμένοι. Επίσης με εγκύκλιο της Συνόδου τα μυστήρια πρέπει να γίνονται στους ενοριακούς ναούς .
Ο Μητροπολίτης δεν νομιμοποιείται να αποσπάσει ιερέα στα προσκυνήματά μας εφ΄όσον δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία του, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣΤΕ. Άλλωστε τα προσκυνήματα, προτού να έλθει ο νυν Μητροπολίτης μας, εξυπηρετούντο Κυριακή παρά Κυριακή, στις εορτές τους και κάποιες άλλες ακολουθίες όπως πχ Επιτάφιος στα Μυρτίδια, όχι όμως και Ανάσταση.
Ο Νυν Μητροπολίτης μας από το 2005 που ήλθε στη Μητρόπολή μας, παίρνοντας όλη την ευθύνη πάνω του, απέναντι στο κράτος και το νόμο, τοποθέτησε μόνιμο ιερέα!! Τώρα, όπως εγώ το καταλαβαίνω, επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς, αφενός γιατί οι ιερείς μας είναι λίγοι και προέχουν οι ενορίες και αφετέρου, όπως δήλωσαν ο κ Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος της Εγχωρίου περιουσίας «…καλό είναι να κάνει τη δουλειά του, εδώ μέσα κάνουμε κουμάντο εμείς.»
Κατά τη γνώμη μου και προκειμένου να εξυπηρετούνται τα Προσκυνήματα, θα πρέπει να βρεθεί ιερέας άμισθος ή συνταξιούχος, από την Εκκλησία της Ελλάδος και να προσληφθεί ως εργάτης από κάποιον εργολάβο (διότι στα προσκυνήματα δεν προβλέπεται θέση ιερέα, ούτε βέβαια και ψάλτη) και να εξυπηρετεί τα προσκυνήματα και τα παρεκκλήσιά τους.
Βέβαια στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με το νόμο και τις εντολές της συνόδου, πρέπει να πάρει την ευλογία του Μητροπολίτη μας.
Με εκτίμηση
Μανώλης Κασιμάτης
Ενορίτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρβουνάδων
Και ποιος είσαι εσύ που ξέρεις την αλήθεια; Τι είσαι;
ΑπάντησηΔιαγραφή