Header Ads

Header ADS

ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΓΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΓΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σπάρτη, 11/9/2024

Πρώτο κουδούνι σήμερα και μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με ενθουσιασμό, προσδοκίες και στόχους για ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης!

Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά για κάθε παιδί ξεχωριστά, για κάθε εκπαιδευτικό, αλλά και για κάθε γονιό να είναι μια χρονιά γεμάτη δημιουργία, όμορφες εμπειρίες, ανακαλύψεις και προσωπική ανάπτυξη.

Η δική μας η δασκάλα, η Μαρκέλλα Γρηγοράκου, έχει στολίσει την τάξη της και υποδέχθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης τα "20 υπέρλαμπρα ουράνια τόξα της" στην Ε' Δημοτικού - οι φωτογραφίες είναι από τη σχολική της αίθουσα.

Το σχολείο σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις καλείται να διαμορφώσει τους πολίτες του αύριο, καλείται πέρα από χώρος μετάδοσης γνώσης να είναι μια ανοιχτή κοινότητα που θα αναγνωρίζει την διαφορετικότητα, θα καλλιεργεί αξίες και αρχές, αφήνοντας χώρο στα ιδιαιτέρα ταλέντα όλων.

Όμως, το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς δεν θα είναι για όλα τα παιδιά γιορτή. Κάποια θα δουν το περσινό τους σχολείο κλειστό, κάποια θα αναγκαστούν να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα για να βρεθούν στη νέα τους τάξη και κάποια δεν θα βρουν στην τάξη δάσκαλο ή δασκάλα να τα περιμένει.

Είναι υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε πως και αυτά τα παιδιά θα έχουν τις ευκαιρίες που αξίζουν.

Στόχος παραμένει μια ισχυρή δημόσια παιδεία που θα διασφαλίζει ότι κάθε παιδί θα έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.