Header Ads

Header ADS

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ "διεπράχθη «εγκληματική» προσβολή για την Σπάρτη, την Πελοπόννησο και την Ιστορία της Χώρας μας"



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


9.9.2024

Στην φετινή διοργάνωση των αγώνων του «ΕΚΟ Rally Acropolis 2024», με κύρια υπεύθυνους τα Υπουργεία Αθλητισμού και Πολιτισμού, διεπράχθη «εγκληματική» προσβολή για την Σπάρτη, την Πελοπόννησο και την Ιστορία της Χώρας μας.

Την εμβληματική παγκόσμια προσωπικότητα του Βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης, την μετέτρεψαν σε «μασκότ» των αγώνων, δημιουργώντας μία κακόγουστη και αντιαισθητική γενειοφόρο μορφή, η οποία κρατάει ασπίδα και γράφει το όνομα του Βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα.

Ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες σύντροφοί του έχουν κριθεί στους αιώνες ως υπόδειγμα ανδρείας και ηρωισμού. Ο Βασιλιάς της Σπάρτης αγωνίστηκε και θυσιάστηκε, παρότι γνώριζε ότι θα χάσει την ζωή του, πολεμώντας για τις ιδέες, τα ιδανικά και την πανανθρώπινη αξία της Ελευθερίας.

Μόνο οι εχθροί της Χώρας μας θα μπορούσαν να σκεφθούν να μετατρέψουν το παγκόσμιο σύμβολο της πατριωτικής αυτοθυσίας σε «μασκότ», ξεπουλώντας την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας.

Σε μία εποχή όπου υποτιμούνται όλες οι ηθικές αξίες και τα ιδανικά, είναι αδιανόητο με ευθύνη της Πολιτείας να διαπράττονται τέτοιες «αθλιότητες».

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει άμεσα την απόσυρση της συγκεκριμένης «καρικατούρας» που βεβηλώνει την ακτινοβολία της παγκόσμιας προσωπικότητας του Λεωνίδα.

Οφείλουν ο κ. Βρούτσης και η κα. Μενδώνη να λογοδοτήσουν για το συγκεκριμένο «έγκλημα» και να παραιτηθεί άμεσα το σύνολο των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που με την με αριθμ πρωτ. 952/30/8/2024 απόφαση τους, ανέθεσαν την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η απούσα και η ανύπαρκτη Περιφερειακή Αρχή του κ. Πτωχού, που παρουσιάζεται και ως συνδιοργανώτρια στην επίσημη ιστοσελίδα του «acropolisrally.gr», για μία ακόμα φορά αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί το Πολιτιστικό και Ιστορικό κεκτημένο που αποτελεί σημείο αναφοράς της Πελοποννήσου.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Πτωχού με την έλλειψη ευθύνης και ευαισθησίας για τόσο σοβαρά θέματα καθίσταται πλέον επικίνδυνη, αφού αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίδραση την συγκεκριμένη βεβήλωση της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Πελοποννήσου.


Υγ. Αυτές είναι οι εικόνες του… Βασιλιά Λεωνίδα που προβλήθηκαν σε 150 Χώρες!

(Μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης του «Rally Acropolis»)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.