Header Ads

Header ADS

"Συνεργασία για λύσεις, όχι δήθεν ανταρσίες"...

 

Κύθηρα, Κυριακή 15 Σεπτέμβριου 2024

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Συνεργασία για λύσεις, όχι δήθεν ανταρσίες"...
Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον θεσμό της Εγχώριας Περιουσίας. Πρόκειται για μια κατάκτηση των Κυθηρίων την οποία οφείλουμε να περιφρουρήσουμε.
Ο καλύτερος τρόπος στήριξης της Εγχώριας Περιουσίας είναι η προσπάθεια συστράτευσης όλων των δυνάμεων των Κυθήρων και Αντικυθήρων που έχουν βασική στόχευση την ανάπτυξη των νησιών μας, και τη βελτίωση ζωής κατοίκων και φίλων.
Εμείς σε αυτή την προσπάθεια πάντα δηλώναμε και πάντα θα δηλώνουμε παρόντες. Με αυτό το σκεπτικό προσήλθαμε στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, αυτό το όραμα αναπτύξαμε, με αυτό το κριτήριο ψηφίσαμε.
Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στις εκλογές συμμετείχαν ήδη εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Η εκλογή τους έγινε με τον άδικο εκλογικό νόμο που δίνει απόλυτη πλειοψηφία με 43%... Είμαστε περήφανοι για τους εκλέκτορες της παράταξης μας που ψηφίστηκαν από Κυθηρίους και Αντικυθηρίους, αλλά δεν είμαστε αρκετοί… Σεβόμαστε πάντως την ετυμηγορία των ψηφοφόρων (αν και πολλοί από αυτούς έχουν ήδη μετανιώσει)..
Πολλοί μας ρωτούν: Ήσασταν ικανοποιημένοι με τον τρόπο και τα αποτελέσματα λειτουργίας της απελθούσας Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας;
-Εμείς αναγνωρίζουμε την προσπάθεια υπεράσπισης της περιουσίας, την προσπάθεια αποβολής καταπατητών, την προσπάθεια εκσυγχρονισμού επιμέρους λειτουργιών. Σε αυτά υπήρξε μια τίμια στάση του απελθόντος ΔΣ.
-Ταυτόχρονα διαπιστώνουμε την ανάγκη διαμόρφωσης ολοκληρωμένου οράματος, μακρόχρονης στρατηγικής, και ενός πλάνου αξιοποίησης της περιουσίας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Υπήρξαν και ορισμένες ενέργειες που μας βρήκαν αντίθετους και έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτές.
- Σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθήσουμε να προσπαθούμε σε συνεργασία με το νέο ΔΣ της ΕΕΠΚΑ, και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε ολους τους συμπατριώτες μας.
Οφείλουμε να δηλώσουμε την έκπληξη μας για την ανακοίνωση της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης που προσπαθεί να μας ταυτίσει με τη Δημοτική Αρχή! Είναι για γέλια η ανακοίνωση αυτή. Εμείς και βόλεϋ παίξαμε και σε συναυλίες πήγαμε, αλλά κυρίως ασκήσαμε τον θεσμικό μας ρόλο ελέγχοντας στην διοίκηση του Δήμου για την ανικανότητα της στα θέματα της ύδρευσης, της συγκοινωνίας, των σχολείων κλπ. Κάναμε προσπάθειες μάλιστα ενωμένη η αντιπολίτευση να παρουσιάσει εναλλακτικές ρεαλιστικές προτάσεις σε όλα τα προβλήματα. Εμείς δεν μείναμε στις μπύρες και τα πάρτι!
Η παράταξη μας, δεν είναι του εντυπωσιασμού και της δήθεν μαγκιάς. Δεν χτυπάμε τα τραπέζια για να ζητάμε εκ των υστέρων συγγνώμες…
Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» υπέπεσε και σε ένα άλλο τεράστιο ατόπημα για το οποίο οφείλει να ζητήσει αμέσως συγγνώμη: Στην ανακοίνωση της χαρακτηρίζει τους εκλέκτορες ως «ένα μπουλούκι αγενών ακαλλιέργητων μεσηλίκων και υπερηλίκων ανδρών». Με τον τρόπο αυτό προσβάλει το σύνολο των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων. Εμφανίζεται να έχει έναν ηλικιακό ρατσισμό (agism λέγεται στα αγγλικά «μορφωμένοι» κύριοι των «Ελευθέρων Κυθήρων») όταν πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Κυθηρίων βρίσκεται σε αυτή την ηλικία. Με περισσό θράσος χαρακτηρίζει και «ακαλλιέργητους» τους εκλεγμένους εκπροσώπους των κατοίκων μας. Πολλοί γονείς και φίλοι μας δεν κατάφεραν να σπουδάσουν απλά γιατί δούλευαν από μικροί και δεν υπήρχαν τα χρήματα. Είμαστε περήφανοι για αυτούς και για την προσφορά τους στην κοινωνία. Ίσως δεν έχουν την «ρητορική δεινότητα» του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (sic), αλλά είναι προσβολή να χαρακτηρίζονται «ακαλλιέργητοι» αυτοί που πέρασαν μια ζωή καλλιεργώντας τη γη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Συγγνώμη, επίσης θα ζητήσετε για τα όσα ψευδώς παρουσιάσατε στην ανακοίνωση της παρατάξεως σας, με ανυπόστατες κατηγορίες περί «ομοειδών παρατάξεων» ( όταν εσείς προεκλογικά κάνατε τσουλήθρα 3 φορές προς το Καλαμαύρο... πολύ γρηγορά ξεχάσατε τα ραντεβουδάκια σας, και δολίως αποκρύψατε από τους ψηφοφόρους σας), όταν εμείς παρουσιάσαμε της προτασεις μας, για την ανάπτυξη, για την παραγωγική ανασυγκρότηση μιλήσαμε και για την ανάπτυξη και την προστασία της περιουσίας από τους καταπατητές, εσείς είχατε τον νου σας στο κινητό … Μην ξεχάσετε εσείς εκεί στα ΕΚ να ενημερώσετε το ακροατήριο σας με ειλικρίνεια ότι μετεκλογικά φιλήσατε και προσκυνήσατε και παρακαλείτε για συνεργασία ολους του πάτρωνες του νησιού, εσείς οι υπερασπιστές της δημοκρατίας. Μην κοιτάτε τι γράφετε, αλλα τι κάνετε πίσω από κλειστές πόρτες και σκοτεινά δωμάτια. Αυτοί είστε που όταν το προσωπικό σας συμφέρον ούτε καν της παράταξής σας δεν εξυπηρετείτε . . . γαβγίζετε.
Κύριοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης «ξεκαβαλήστε». Μην βλέπετε το πρωί την σκιά σας και νομίζετε ότι είναι το μπόι σας. Πιστεύουμε αξίζει να ξαναδείτε ότι για να γίνετε χρήσιμοι στα νησιά μας πρέπει να αντιληφθείτε ποιος είναι ο αντίπαλος, όχι απλά να θέλετε να κάνετε θόρυβο (άλλωστε οι άδειοι τενεκέδες κάνουν θόρυβο)…
Ακόμα και τώρα σας καλούμε σε συνεργασία προκειμένου να συμβάλλουμε στην αποκάλυψη της ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου. Σας καλούμε σε συνεργασία για να προβάλλουμε ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα   Κυθηρίων και Αντικυθηρίων. Οι κάτοικοι και φίλοι των νησιών μας θέλουν λύσεις και όχι απλά δήθεν ανταρσίες..

Γραφείο Τύπου

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΑΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί που έχουν μετανιώσει είναι οι δικοί σας αλλά εσείς κοιμαστε τον ύπνο του δικαίου. Και το 28 πάλι ο Χαρχαλακης θα βγει και αν δεν θέλει ο ίδιος η δική του ομάδα θα βγάλει δήμαρχο και όχι σε εσείς. Ξυπνήστε γιατί έχετε ξεφύγει τελείως και όπου να ναι θα σας μουνταρει ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.