Header Ads

Header ADS

Φέτος στο Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς αποφασίστηκε συλλογικά πως θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια που θα προκύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φέτος στο Φεστιβάλ Πορτοκαλιάς αποφασίστηκε συλλογικά πως θα διαχειριστούμε τα σκουπίδια που θα προκύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, θα ξεχωρίσουμε τα απορρίμματά μας σε:
🟩 γενικά (general) για τους πράσινους κάδους
🟦 ανακύκλωση (recycling) για τους μπλε κάδους
βιοαποικοδομήσιμα (compost) όπου θα συλλέγονται σε ειδικές σακούλες και έπειτα θα δοθούν ως φαγητό σε κοτούλες και άλλα ζωάκια

αποτσίγαρα, τα οποία θα μαζεύονται σε γλάστρες, σε πολλά διαφορετικά σημεία του φεστιβάλ και θα τα απορρίψουμε ως επικίνδυνα στερεά απόβλητα
Για να είμαστε σίγουροι πως ο διαχωρισμός των απορριμμάτων θα γίνεται σωστά, δημιουργήσαμε μια ειδική ομάδα εθελοντριών και εθελοντών που θα ενημερώνει το κοινό για τους «πράσινους» κανόνες του φεστιβάλ και θα ενισχύει την απόρριψη των σκουπιδιών στα ανάλογα σημεία!
Επιπλέον, με τη βοήθεια της #ReFeelMe δημιουργήσαμε επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται πολλές φορές, αποφεύγοντας έτσι τα πλαστικά μίας χρήσης που συνήθως δημιουργούν τον μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών στα φεστιβάλ. Μετά τη λήξη του φεστιβάλ, τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτηράκια μας, μπορούν να κρατηθούν ως ενθύμια και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται.
Έχοντας πάντα ως βασικό μέλημά μας την προστασία του χώρου και του περιβάλλοντος που φιλοξενεί τις δράσεις μας, το τριήμερο 23-24-25 Αυγούστου θα χαρούμε την υπέροχη παραλία της Πλατείας Άμμου.
2 μέρες έμειναν και ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.