Header Ads

Header ADS

Ρεύμα κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα! Η απάτη των Ενεργειακών Κοινοτήτων μας θύμισε την... Μυρτιδιώτισσα!!!

Ρεύμα κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα! Η απάτη των Ενεργειακών Κοινοτήτων μας θύμισε την... Μυρτιδιώτισσα!!!

Πρόσφατα η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου (Ν.Δ) με τους ψήφους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν την σύσταση ενεργειακής κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ερίζουν μάλιστα για το ποιός έχει τα πρωτεία. Ξεχνούν ότι τη δόξα την έχει κλέψει η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, που πριν έξι χρόνια, πριν ακόμα ψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος για τις ενεργειακές κοινότητες, δημιούργησε την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στη Πελοπόννησο. Έκτοτε δεκάδες ενεργειακές κοινότητες ήδη έχουν πάρει τις πρώτες άδειες παραγωγού.
Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αφού χρόνια τώρα στήριξαν σε όλα τα επίπεδα την απελευθέρωση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ερημοποίηση της Μεγαλόπολης, για τις ακριβές τιμές στην ενέργεια, για το περιβάλλον. Τώρα ονειρεύονται το «λαϊκό καπιταλισμό» του Ανδριανόπουλου και του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980 και θέλουν να γίνουν και αυτοί καπιταλιστές με τις «δικές τους» μονάδες παραγωγής ενέργειας.
***Ας μας πουν όμως καλύτερα ποια είναι η τύχη της Μυρτιδιώτισσας του «λαϊκού» καραβιού της δεκαετίας του 1990 που φέσωσαν 2.500 χιλιάδες Μεσσήνιους για να το αγοράσουν και στην αρχή της αιρετής Περιφέρειας, Τατούλης και Δράκος μάλωναν για την τύχη των μετοχών της!
Εμείς θεωρούμε ότι, ο ενεργειακός σχεδιασμός και η αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών που διαθέτει η χώρα μας (ορυκτά καύσιμα, φυσικό αέριο, νερό, αέρας, ήλιος κλπ) πρέπει να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες (ρεύμα φθηνό για τα λαϊκά στρώματα) και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Εμείς θεωρούμε ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι.
Για αυτό λέμε:
SΤOΡ στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων στην ενέργεια στο Ταΰγετο, στο Πάρνωνα, στο Μαίναλο, το Λύκαιο Όρος, στη Ζήρεια στα Γεράνεια και στους άλλους ορεινούς όγκους στη Πελοπόννησο.
Παλεύουμε μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα για:
---> Καμία άδεια για ΑΠΕ και των συνοδών έργων τους στη περιοχή. Να απορριφθούν οι αιτήσεις εγκατάστασης αιολικών πάρκων και σταθμών αποθήκευσης. Να απομακρυνθούν ανεμογεννήτριες που είναι κοντά σε χωριά.
---> Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους που δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταϊκών πάρκων και σταθμών αποθήκευσης ενέργειας.
---> Ρεύμα φθηνό για το λαό με δραστική μείωση της τιμής του ρεύματος, με κατάργηση του «Πράσινου τέλους» και των άλλων «ανταποδοτικών τελών», που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.
---> Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και του πετρελαίου για να επιβιώσει ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο μελισσοκόμος.
---> Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά-μικρούς επαγγελματίες-αγρότες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
---> Να μην κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη. Να μην ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, αντίθετα να προσληφθεί προσωπικό στον ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΗΕ για τη συντήρηση και λειτουργία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.