Header Ads

Header ADS

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ:Τι άραγε φοβούνται;



Τι άραγε φοβούνται;

-------------------------------------------------------------
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Τον Οκτώβριο του 2018, Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας του Δήμου μας διαπίστωσε ότι στον τραπεζικό λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής δεν υπήρχε κανένα χρηματικό υπόλοιπο.
Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι είχαν κάνει φτερά χρήματα άνω των 120.000 ευρώ για τα οποία υπεύθυνη διαχειρίστρια ήταν η δημοτική αρχή.
Για το συμβάν αυτό, ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως από τον δήμαρχο το Ελεγκτικό Συνέδριο όπως ο Νόμος ρητά ορίζει σχετικά με τα ελλείματα του Δημοσίου αλλά ακολουθήθηκε η παράτυπη δικαστική διερεύνηση η οποία είμαστε σίγουροι ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά, δεδομένης και της βραδύτητας των αποφάσεων των Ελληνικών Δικαστηρίων.
Ούτε φυσικά ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου ακολούθησε και απλά δημιουργήθηκε ένα σούσουρο.
Η δε δημοτική αρχή προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός.
Τα λεφτά ουδέποτε επεστράφησαν. Ποιος λοιπόν τα πληρώνει; Μα προφανώς όλοι μας.
ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΜΑ
Με την 163 Απόφαση του 2024, η παράταξη του δημάρχου αυθαίρετα, αντιδημοκρατικά και με πλήρη αλαζονεία, απέκλεισε τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις τρέχουσες Σχολικές Επιτροπές.
Ίσως είναι η μοναδική δημοτική αρχή, σε ολόκληρη τη χώρα που παρά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων αποκλείει με το έτσι θέλω τη συμμετοχή εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.
Γιατί το κάνουν αυτό; Τι λέτε να φοβούνται;
Εμείς προσβάλαμε την ως άνω Απόφαση στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, ζητήσαμε την ακύρωσή της και τη λήψη νέας νόμιμης με τη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης όπως άλλωστε προβλέπεται για όλα τα όργανα και τις επιτροπές των Δήμων.
Η συνέχιση της αλαζονικής στάσης της Δημοτικής Αρχής Μονεμβασίας και στην τωρινή θητεία της είναι πλέον εμφανής από τους πρώτους κιόλας μήνες.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τους ενημερώνουμε ότι δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε το δίκαιο και τη νομιμότητα.
Υ.Γ. Συγχωρείστε μας για τον μακροσκελή ΠΡΟΛΟΓΟ αλλά έπρεπε…
Εκ του Γραφείου Τύπου
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Δήμος Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.