Header Ads

Header ADS

ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ.





ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ.

Παρευρέθηκα ως Δημοτική Σύμβουλος Μονεμβασίας με δική μου πρωτοβουλία στη συγκέντρωση κατοίκων που διοργάνωσε η Κοινότητα Βελανιδίων τη Παρασκευή 16 Αυγούστου για να συζητηθούν τα προβλήματα του χωριού. Θεώρησα σωστό να παρευρεθώ αν και δεν με είχε καλέσει ο Πρόεδρος των Βελανιδίων ενώ θα έπρεπε, γιατί είμαι η μοναδική εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Βοιών στο Δήμο Μονεμβασίας με καταγωγή από τα Βελανίδια.
Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας αγνόησε, επιδεικτικά τον νέο Πρόεδρο Βελανιδίων που εξελέγη με το συνδυασμό του , και δεν παρουσιάστηκε στη πρώτη συγκέντρωση Βελανιδιωτών που διοργάνωσε ο Πρόεδρος.
Επίσης δεν παρευρέθηκε καμία αντιδήμαρχος στη συνέλευση της Κοινότητας!!!!
Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τα Βελανίδια.
Βέβαια φέτος δεν έχουμε δημοτικές εκλογές.
Ειλικρινά δε περίμενα αυτό που έκανε ο Δημαρχος και οι αντ' αυτού συνεργάτιδες του (αντιδήμαρχοι Βατίκων) στο νέο Πρόεδρο Βελανιδίων και υποψήφιο με το συνδυασμό τους.
Οι Βελανιδιώτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους!
Στη σύντομη τοποθέτηση μου σχετικά με τα προβλήματα των Βελανιδίων τόνισα τα εξης: Απο το 2011 με τον ενιαίο Δήμο Μονεμβασίας έχουν περάσει 4 πρόεδροι και Συμβούλια στα Βελανίδια, αλλά ο Δήμαρχος είναι ο ίδιος και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα .Δεν δικαιολογείται να μην έχει ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Αγίου Μύρου - Αγίου Θωμά. Όπως επίσης η αγροτική οδοποιία παραμένει χωρίς ασφαλτόστρωση στους δρόμους Καλεβόλου, και Αγ. Παύλου. Ο Περιφερειακός δρόμος παραμένει άφτιαχτος παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες από το 2010 του Δημάρχου με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμα στο κέντρο του χωριού κάθε καλοκαίρι.
Επαίνεσα τον εθελοντισμό των κατοίκων για τον καθαρισμό το άσπρισμα των στηθαίων κλπ ,όμως τόνισα, πως έχει ευθύνη η Δημοτική Αρχή να φροντίζει για τα Βελανίδια αφού επέβαλε 25 % αύξηση στα δημοτικά τέλη. Έχει υποχρέωση για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του χωριού και όχι να εκμεταλεύονται το φιλότιμο των χωριανών και να κάνουν από μόνοι τους τα αυτονόητα. Για το θέμα της έλλειψης του νερού είπα πως όντως έχουμε λειψυδρία αλλά τα Βελανίδια ήταν από τα τυχερά χωριά που είχαν μονάδα αφαλάτωσης. Η Δημοτική Αρχή με ευθύνη της την εγκατέλειψε στην μοίρα της. Τώρα το κόστος είναι μεγάλο αλλά μπροστά στην ανθρώπινη Ζωή δεν υπάρχει κόστος .Πήραν 4εκ από προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών για ύδρευση αλλά την αφαλάτωση την εγκατελειψαν .
Στο θέμα των ανεμογεννητριων δήλωσα πως εγώ και ο συνδυασμός είμαστε αντίθετοι στην τοποθέτηση τους στα βουνά της περιοχής και θα σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων.
Τελειώνοντας την ομιλία μου δήλωσα στον πρόεδρο του χωριού και στο κοινοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι και πως αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα. Η κοινότητα δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως αντιπρόσωπος του Δημάρχου στο χωριό αλλά ως εκπρόσωπος του χωριού στο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.