Header Ads

Header ADS

Αποκομιδή σκουπιδιών: Π. Μεγαλοκονόμος - Άμα δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε! info@oloi-mazi.gr



Κύθηρα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Αποκομιδή σκουπιδιών: Π. Μεγαλοκονόμος - Άμα δεν μπορείτε, να παραιτηθείτε!

Σκουπίδια, παντού σκουπίδια και απορριμματοφόρα πουθενά. Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι κάτοικοι των Κυθηρων, λίγο πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και ενώ οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επιδεινώνουν την κατάσταση.

 Σε πολλές περιπτώσεις η αποκομιδή γίνεται ανά 15νθημερο, ενώ το σύνηθες είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Σε ότι αφορά την ανακύκλωση, φαίνεται ότι είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό…

Το πρόβλημα τέθηκε με ένταση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Ιουνίου. Σύσσωμη η παράταξη μας καταλόγισε ευθύνες στην Δημοτική Αρχή και ειδικά στον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Κανένας δεν πείστηκε από τις αστείες δικαιολογίες που προέβαλε ο Αντιδήμαρχος κ.Κομηνός. Όλοι αποδέχονται ότι υπάρχει θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ πλήττεται βάναυσα και η εικόνα των νησιών μας λίγο πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Επειδή η κατάσταση πλέον είναι πάρα πολύ σοβαρή, η παράταξη μας απαίτησε άμεσες λύσεις, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος ζήτησε την παραίτηση του κ. Κομηνού.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι δεν πέρασε ούτε ένας μήνας (26 Μαΐου ήταν) από τον αυτό-υμνητικό απολογισμό του Δημάρχου ο οποίος μας ενημέρωνε ότι ήδη συμπλήρωσε 10 χρόνια στη θέση του και ότι «στο ξεκίνημα της 3ης μας θητείας, βλέπουμε με απόλυτη ικανοποίηση όλα τα έργα που χρηματοδοτήσαμε να ολοκληρώνονται και με αισιοδοξία περιμένουμε την έναρξη κατασκευής των νέων μεγάλων έργων υποδομής».

Καλά είναι τα μεγάλα λόγια κ. Δήμαρχε, αλλά κάποιος πρέπει να μαζεύει και τα σκουπίδια…

Η παράταξη του κ.Χαρχαλάκη (ελέω εκλογικού νόμου) επανεξελέγη στη διοίκηση του Δήμου Κυθηρων-Αντικυθήρων πέρυσι. Εδώ και 10 χρόνια δεν έχει λύσει το πρόβλημα της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είχε την δυνατότητα προσλάβει επαρκές μόνιμο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας και δεν το έκανε. Προσπαθεί κάθε χρόνο να καλύψει τα κενά με συμβασιούχους.

Η υπομονή όλων μας έχει εξαντληθεί. Άμα δεν μπορούνε να παραιτηθούνε. Δεν τους φταίνε σε τίποτα τα νησιά μας, οι κάτοικοι και όσοι μας τιμούν επιλέγοντας μας για τόπο διακοπών τους.

2 σχόλια:

  1. Εκλέχτηκε επειδή τον γουστάρει ο κόσμος και δεν θέλει να βλέπει εσάς. Όταν το χωνέψεις θα γίνεις πιο ευτυχισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 28.000.000€ Αποχετευτικό. Μέχρι και τα δισέγγονα σου στο Χαρχαλακη θα αναβουνε κερί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.