Header Ads

Header ADS

Στον Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για την πυρκαγιά στην Ύδρα



Πρόκειται για το πλήρωμα της θαλαμηγού «Περσεφόνη» - Το σκάφος είχε νοικιαστεί από 17μελη παρέα τουριστών - Άνοιξε ο φάκελος κατάσχεσής του

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα, Κυριακή 23 Ιουνίου, οι 13 συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» («Persefoni I»), από την οποία εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο πευκοδάσος της Ύδρας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το σκάφος «Persefoni I» το είχε νοικιάσει μια παρέα 17 τουριστών. Από το σκάφος αυτό εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου και προκάλεσαν τη φωτιά στο νησί.

Οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν άμεσα τι είχαν κάνει και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και όταν δεν κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, κάλεσαν την Πυροσβεστική και έφυγαν από το σημείο.

 

Οι ποινές που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι συλληφθέντες

Λόγω του νέου αυστηρού ποινικού κώδικα, οι 13 που συνελήφθησαν για τα βεγγαλικά ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές ποινές, καθώς στον νέο κώδικα γίνεται ρητή αναφορά και σε περιπτώσεις με φωτοβολίδες και βεγγαλικά όπως η συγκεκριμένη.

Ποιες μπορεί να είναι οι ποινές;

  • Φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο.
  • (Για μεγαλύτερες καταστροφές) φυλάκιση τουλάχιστον 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο καθώς θεωρείται κακούργημα.
  • Ποινές χωρίς αναστολή.
  • Τα δε πρόστιμα, μπορεί να είναι πολύ τσουχτερά, από 10 έως 200.000 ευρώ.
  • Αν κρίνει το δικαστήριο μπορεί να υπάρξει ακόμα και δέσμευση περιουσίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει και έκθεση κατάσχεσης του σκάφους.

Η κατάθεση που οδήγησε στις 13 συλλήψεις

Η κατάθεση του κυβερνήτη διπλανού σκάφους, ήταν αυτή που οδήγησε το Σάββατο στις 13 συλλήψεις των ατόμων που επέβαιναν το επίμαχο βράδυ στη θαλαμηγό και τα οποία φέρονται να εκτόξευσαν βεγγαλικά, προκαλώντας τη μεγάλη φωτιά στην Ύδρα. «Είδα μία λάμψη» φέρεται να κατέθεσε ο κυβερνήτης διπλανού σκάφους στο Λιμεναρχείο Ύδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν έκανε καμία αναφορά για βεγγαλικά. Μόνο για λάμψη και έναν θόρυβο από τον διπλανό όρμο… Το Λιμεναρχείο, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, ερεύνησαν ποια σκάφη ήταν στο λιμάνι και τότε ο κυβερνήτης ενημέρωσε για τον θόρυβο και τη λάμψη.

Στον όρμο, την επίμαχη στιγμή που έπεφταν τα βεγγαλικά, υπήρχε μόνο το σκάφος που από τις αρχές θεωρήθηκε ύποπτο για την πρόκληση της φωτιάς και έγιναν οι 13 συλλήψεις των ατόμων που ήταν σε αυτό.

Το τουριστικό, ενοικιαζόμενο σκάφος το μεσημέρι του Σαββάτου κατέπλευσε στη Βουλιαγμένη.

Όσον αφορά την εθνικότητα των τουριστών που νοίκιασαν το σκάφος επικρατεί μια σύγχυση, αφού άλλες πηγές λένε πως είναι από το Πακιστάν και άλλες από το Καζακστάν.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.