Header Ads

Header ADS

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟΨΕ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ

Φωτο Αρχείου

Η Ανακοίνωση του Δήμου Κυθήρων:

ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει ότι το βράδυ του Μ. Σαββάτου, περί ώρα 21.50, θα αφιχθεί στο νησί μας με πτήση της SKY EXPRESS, το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.
Η τελετή υποδοχής θα γίνει στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης", από το Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους Ιερούς Ναούς για την Τελετή της Αναστάσεως.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος ευχαριστούν θερμά την SKY EXPRESS για τη μεγάλη αυτή ευλογία.
Καλή Ανάσταση!
___________________________________________________________
Διαβάστε εδώ:
ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟ ¨ΑΓΙΟ ΦΩΣ¨ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ SKY express

3 σχόλια:

  1. Από τον Μεγάλο Ιεροεξεταστή του Ντοστογιέβσκι: Ο Ιεροεξεταστής προς τον Χριστό: «Ήξερες πως η σταθερότητά σου θ' αναφερόταν στις Γραφές, θα επιζούσε μέσα στους αιώνες, θα φτανε ως τις πιο μακρινές περιοχές, κι έλπισες πως ακολουθώντας το παράδειγμά σου, ο άνθρωπος θα περιοριζόταν στο Θεό χωρίς να προσφεύγει στο θαύμα. Μα αγνοούσες ότι ο άνθρωπος απωθεί το Θεό ταυτόχρονα με το θαύμα, γιατί είναι προπάντων το θαύμα που αποζητά. »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστό! Άγιο Φως έχει κάθε καντήλι που καίει μέσα σε κάθε εκκλησάκι!

      Διαγραφή
  2. Για το Άγιο Φως, αναφέρεται ο Αδαμάντιος Κοραής, ο οποίος, μαζί με τις περισσότερες παραδόσεις και πρακτικές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, απέρριπτε και την ερμηνεία του Αγίου Φωτός ως θαύματος, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μηχανορραφία και «απάτη» με σκοπό οικονομικά οφέλη . Ο Κοραής γράφοντας πάλι το διάλογο για το άγιο φως, με λιγοστές πηγές, έφτασε σε συμπεράσματα, που επιβεβαιώνει η σύγχρονη λειτουργική. Σήμερα δηλαδή, από πηγές που δεν κατείχε ο Κοραής, ξέρομε ότι η αθώα παλαιοχριστιανική και βυζαντινή ευλογία του εσπερινού φωτός, μεταβλήθηκε σε θαύμα, που επαναλαμβάνεται τακτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.