Header Ads

Header ADS

H καταστροφή στην Ιεράπετρα μέσα από δορυφορικές εικόνες

 

Καμμένη γη

Τεράστια η καταστροφή στην Κρήτη!

Δύο χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει κυριολεκτικά στάχτη στον Μαύρο Κόλυμπο στην Iεράπετρα, όπως χαρακτηριστικά καταγράφονται από  το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), με την χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2. Στις εικόνες, σύμφωνα με το radiolasithi, απεικονίζεται η περιοχή πριν και μετά την πυρκαγιά, στα χρώματα του ορατού και του κοντινού υπέρυθρου.

Με κόκκινο εμφανίζεται η -έως το μεσημέρι του Σαββάτου- καμένη έκταση, ενώ με έντονο ροζ οι έως τότε ενεργές εστίες που κινούνταν απειλητικά προς το δασάκι του Κουτσουρά! Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα, υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες στο σημείο και έντονες πυροσβεστικές δυνάμεις, με την φωτιά να μην έχει εισέλθει στο δασάκι.

Από το μεσημέρι κι έπειτα, η πυρκαγιά επεκτάθηκε ανατολικότερα στην κορυφογραμμή, πάνω από το δασάκι του Κουτσουρά. Το μέτωπο είχε μεταφερθεί σε ορεινά, αδιάβατα, σημεία, μακριά από κατοικημένες περιοχές και απείλησε δασικές εκτάσεις τόσο προς την περιοχή του Κουτσουρά αλλά και πίσω από την κορυφογραμμή, που κυρίως είναι ορατή από τους νότιους οικισμούς.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.