Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:Αναβαθμίζεται ο δρόμος προς την Αγία Ελέσα



Ακόμα ένα σημαντικό έργο παίρνει σάρκα και οστά χάρη στη συνετή οικονομική διαχείριση του Δήμου μας, που μας επιτρέπει να χρηματοδοτούμε από ίδιους πόρους τοπικά έργα σε όλο το νησί.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση Οδού προς Αγία Ελέσα», προϋπολογισμού μελέτης 150.000€. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΠΑΚΤΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ» και το ύψος της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (20,75%) ανέρχεται σε 123.817,16€.

Με το έργο αυτό θα αναβαθμιστεί η οδός πρόσβασης προς το Ναό της Προστάτιδος των Κυθήρων Αγίας Ελέσας, με τοπικές διαπλατύνσεις και νέο ασφαλτοτάπητα από τη στροφή προς Δρυμώνα μέχρι την είσοδο του Ναού (περ. 1.500μ.). Προηγήθηκε εξειδικευμένη γεωτεχνική μελέτη για την καθαίρεση των επικίνδυνων βράχων, που εκπονήθηκε από γεωλόγο της Περιφέρειας Αττικής με την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα αναβαθμιστεί σημαντικά η πρόσβαση προς ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας με στόχο την αύξηση του θεματικού τουρισμού και την ασφάλεια των πολιτών.

5 σχόλια:

  1. πολύ σημαντικό έργο
    μπράβο
    θα είναι έτοιμο της Αγ. Ελέσας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπάνιο κι ανεκτίμητο αυτό που μιλάει για τον εαυτό του στο 3ο πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον αυτός έχει πολλά έργα για να μιλήσει για το εαυτό του. Εσύ τι έχεις προσφέρει στο νησί;

      Διαγραφή

  3. 28-03-2018
    Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 21 Μαρτίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
    Στο περιθώριο της συνάντησης οι δύο άνδρες υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Κυθήρων για την κατασκευή από συνεργεία της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του έργου διαπλάτυνσης της οδού από Γερακιάνικα προς την Αγία Ελέσα. Τότε που φάγανε αμασιτο ακομα ενα δεμάτι σανό τα πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαααα, τέλειο! 6 χρόνια πριν. Στην 1η θητεία Χαρχαλάκη.

      Διαγραφή

Από το Blogger.