Header Ads

Header ADS

Δίκη για το έγκλημα στο Μάτι: Ακόμα και οι… καταδικασμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι! – Οι συγγενείς των θυμάτων τους πέταξαν καρέκλες!

 


Οι ψυχές των 104 θυμάτων φαίνεται πως δεν θα δικαιωθούν


Το δικαστήριο επέβαλε στους έξι καταδικασθέντες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 104 νεκρούς ποινές από τρία έως 111 χρόνια συνολικά, μόνο που δεν πρόκειται να μπει κανένας στην φυλακή!

Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ η ημέρα με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ!

Ήδη οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι!

«Να κάνουμε κανέναν έρανο … Ντροπή….» φώναζαν ενώ μάλιστα κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων κινήθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορουμένους πετώντας ακόμα και καρέκλες.

Ο κόσμος έκλαιγε ενώ οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από τους αστυνομικούς που παρενέβησαν.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους:

 Σωτήρη Τερζούδη τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια για την εκτροπή ελικοπτέρου)

Βασίλη Ματθαιόπουλο τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο 9 ανθρώπων στη θάλασσα),

Ιωάννη Φωστιέρη τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ (ανθρωποκτονία από αμέλεια)

Νικόλαο Παναγιωτόπουλο τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων),

Χαράλαμπο Χιώνη τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων) και

Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο κάτοικο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους Σωτήρη Τερζούδη, Ιωάννη Φωστιέρη, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Χαράλαμπο Χιώνη με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Αντίθετα, απέρριψε τα ελαφρυντικά που ζήτησαν ο κ. Ματθαιοπουλος και ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά.

«Και επαίνους μην ξεχάσετε να τους δώσετε», φώναξε από τα έδρανα των δικηγόρων η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων στο δικαστήριο.

.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.