Header Ads

Header ADS

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΡΟΤΩΨΑΛΤΗ



ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΡΟΤΩΨΑΛΤΗ

Πληροφορηθήκαμε με οδύνη το θάνατο του εκλεκτού συμπατριώτη μας Παναγιώτη Πρωτοψάλτη χθες, ανήμερα την Αποκριά
Ευχόμαστε στην σύζυγό του, την αγαπημένη μας Λία , την κόρη του, τα αδέρφια του και ολη τη μεγάλη του οικογένεια δύναμη και να είναι πάντα καλά να τον θυμούνται.
Ο Παναγιώτης Πρωτοψάλτης αφήνει ένα εξαιρετικά σημαντικό θετικό αποτύπωμα και παράδοση στον Ποταμό, την Αγία Πελάγια και στο νησί μας γενικότερα.
Πέρα από την σημαντική συμβολή του στην επιχειρηματική ζωή επι χρόνια, μένει στην ιστορία σαν ενας από τους πρωτεργάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο με την προοδευτική του σκέψη και χάραξη στρατηγικών, όσο και φυσικά με τα έργα του.
Αναφέροντας μερικά μόνο από το έργα των οποίων υπηρξε πρωτεργάτης: Του χρωστάμε την αποχέτευση και την επέκταση της ύδρευσης στον Ποταμό, τις πρώτες γεωτρήσεις στην περιοχή, την σύνδεση της ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας με το δίκτυο του Ποταμού και την επέκτασή της, έργα που εξασφάλισαν στην εποχή τους τη δυνατότητα ανάπτυξης που βιώνουμε στην περιοχή. Του οφείλουμε τον περιφερειακό δρόμο του Ποταμού. Του οφείλουμε τη δημιουργία του θεάτρου στον λόφο του Άγιου Γιάννη στον Ποταμό ένα εμβληματικό έργο τοπόσημο που δίνει τη βάση για παραπέρα ανάπτυξη των υποδομών πολιτισμού στο νησί μας. Και του οφείλουμε το κρίσιμο έργο του πολεοδομικού σχεδίου της Αγία Πελαγίας χωρίς το οποίο η Αγία Πελαγία δεν θα υπήρχε όπως εξελίσσεται.
Τέλος, ο αείμνηστος Παναγιώτης συνέβαλε στην δημιουργία μιας ευρείας δημοτικής παράταξης που εκκίνησε τον Καποδιστριακό Δήμο Κυθήρων. Σαν Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τα έργα της τεχνικής υπηρεσίας, πέτυχε την ανάπλαση του Κάστρου της Χώρας και την αναδιοργάνωση της Αναπτυξιακής Κυθήρων. Υπηρξε πρωτοπόρος στις κινητοποιήσεις για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Ταυτόχρονα ήταν κρίσιμος ο ρόλος του στη δημοκρατική Λειτουργία του Δήμου (όλοι θυμόμαστε τις λαϊκές συνελεύσεις που χάραζαν το δρόμο για το Δήμο μας).
Σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του , το ΔΣ του συλλόγου θα παραστεί στην κηδεία του και θα κατάθεση στεφάνι
Θα μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.