Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΤΣΙΩΝ



ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ " ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ " 

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για χθες. Από όπου και να το πιάσεις ξεπέρασε κάθε αρχική μας σκέψη.

Όσα ευχαριστώ και να ακουστούν είναι λίγα. Το χωριό μας γέμισε ζωή τις πρώτες μέρες της άνοιξης.
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους ανθρώπους του χωριού μας, που βάλανε πλάτες να γίνει όλο αυτό. Εκείνους που κάθε φορά αναρωτιούνται τι άλλο μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν. Του ανθρώπους που με πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο κάθε φορά μας βγάζουν ασπροπροσωπους και μας γεμίζουν ελπίδα. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα είχε γίνει. Ήχο, κέφι, μπουφέ σε εκείνους τα χρωστάμε!
Εν συνεχεία νομίζω το επόμενο ευχαριστώ πάει στα παιδιά που χόρεψαν. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το γαϊτανάκι που αποδέχτηκε την πρόσκληση μας τίμησε με την παρουσία του και τις χορευτικές του φιγούρες.
Ευχαριστούμε επίσης "τα παιδιά" που χόρεψαν τον δικό μας χορό, "το ρίφι σου γειτόνισσα", και όλη την βδομάδα άφηναν στην άκρη, ξεκούραση, δουλειές ή υποχρεώσεις και ήταν εδώ για να το δούμε να παίρνεις σάρκα και οστά.
Ευχαριστούμε το Κωνσταντίνο Κοντολέων για τις αγαπημένες μαντινάδες του και την συνοδεία με το βιολί, χωρίς εκείνον δεν θα ξέραμε για αυτό το έθιμο. Ο δικός μας "Κωστής" που όσο και να γκρινιάζει κάθε φορά που τον τρέχουμε ότι "δεν προλαβαίνει" είναι πάντα εκεί να βοηθήσει, και να μας φωτίσει με τις γνώσεις του, για την λαογραφική μας ιστορία.
"Ευχαριστώ" πρέπει να πούμε φυσικά και στην μικρή μας Ελπίδα, που έβαλε όλο της το ταλέντο και έγραψε το υπέροχο κείμενο για να μας αφηγηθεί την ιστορία. Ευφάνταστη, πρόθυμη και δημιουργική ήταν εκεί από την αρχή για να βοηθήσει όπου μπορούσε. Δεν κουράζεται ποτέ και πάντα ρωτάει αν μπορεί να βοηθήσει και αλλού.
Ένα ευχαριστώ στην περιπατητική ομάδα του Φρανκ και στον κ. Γιάννη και την κα. Ελένη που όχι μόνο ανέδειξαν το χωριό μας αλλά βοήθησαν αργότερα και σε όλη τη διαδικασία.
Ευχαριστούμε τον δικό μας Γιάννη, τον πρόεδρο του συλλόγου μας γιατί αν εκείνος δεν ήταν τίποτα δεν θα είχε γίνει, ή δεν θα είχε γίνει σωστά. Η ανάδειξη το χωριού μέσα από τις γνώσεις του, η προσωπική δουλειά τόσο πριν όσο και μετά από κάθε event μας δίνει ώθηση για πολλά ακόμα.
Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που με την παρουσία σας χθες μας τιμήσατε και γεμίσατε το χωριό μας γέλια και χορούς. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε την στήριξη σας. Να είμαστε καλά και να ανταμώνουμε πάντα για καλό σκοπό.
Και του χρόνου, καλό υπόλοιπο αποκριάς!
*Οι φωτογραφίες από την περιπατητική ομάδα είναι τραβηγμένες από την Αδαμαντία Χλέτζου






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.