Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΧΩΡΑΣ



Γράφει ο Δήμαρχος Κυθήρων:

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κας. Λίνας Μενδώνη, εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας του αναψυκτηρίου-καφετέριας στο Ενετικό Κάστρο Χώρας Κυθήρων, που παρέμενε κλειστό και αναξιοποίητο επί 20 και πλέον χρόνια, δηλαδή από την κατασκευή του μέσω του προγράμματος "Κάστρων Περίπλους".
Η καφετέρια θα λειτουργήσει από την εταιρεία "ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Α.Ε.", η οποία πλειοδότησε στον σχετικό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Πρόκειται για την γνωστή αλυσίδα "ΓΡΗΓΟΡΗΣ".
Το Κάστρο των Κυθήρων ήταν ένας από τους 78 επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας που δεν διέθετε καμία παροχή εστίασης-καφέ.
Προσωπικά έκανα πολλές παρεμβάσεις ήδη από το 2015, προς το ΤΑΠΑ και ήδη ΟΔΑΠ (Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων). Βρήκα ανταπόκριση μόνο από τη σημερινή Υπουργό, κάτι που οφείλω να πω, η οποία αμέσως ενέταξε το Κάστρο των Κυθήρων στον σχετικό διαγωνισμό.
Είναι, οπωσδήποτε, μια σημαντική αναβάθμιση στον πιο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο του νησιού μας.
Δείτε την απόφαση εδώ:

https://diavgeia.gov.gr/doc/68%CE%9B%CE%9446%CE%9C%CE%96%CE%9C4-8%CE%9F%CE%93?inline=true&fbclid=IwAR09XQzWJqoMSLtyDlJSsYxP6w4WIM57FT-CZxm47YkRxYKnrWTYIWKIV5c

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν μπορούσε να πάρει το αναψυκτήριο κανένας ντόπιος; Διότι οι αρχαιολόγοι είναι από τις μεγαλύτερες συντεχνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.