Header Ads

Header ADS

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:Προτείνει επιπλέον χρηματοδότηση των πολεμικών σχεδιασμών της ΕΕ



Την «ιδέα» της έκδοσης ευρωομολόγου «αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της αμυντικής θωράκισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,  με στόχο την εξεύρεση επιπλέον χρημάτων για τους πολεμικούς εξοπλισμούς της λυκοσυμμαχίας, που θα φορτωθούν στις πλάτες των λαών, θα προτείνει στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ,  όπως δήλωσε προσερχόμενος στην στις Βρυξέλλες.


Αφού πρώτα καυχήθηκε για το γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι ήδη μία χώρα, η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες ξεπερνά το όριο του 2% των αμυντικών δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ», και αφού παραπονέθηκε ότι κάτι τέτοιο «δυστυχώς δεν συμβαίνει για άλλες ευρωπαϊκές χώρες», έσπευσε να προσθέσει: «Αν η Ευρώπη θέλει πραγματικά να παραμείνει θωρακισμένη αμυντικά, θα πρέπει να εξετάσει νέους τρόπους για τη χρηματοδότηση των αμυντικών δαπανών». 


Μιλώντας για την ανάγκη να κατοχυρώσει η ΕΕ στην πράξη τη στρατηγική της αυτονομία, ανακοίνωσε πως θα ρίξει στο τραπέζι την έκδοση ευρωομολόγων, καθώς «έχει έρθει η ώρα πια να μπορέσουμε να περιβάλλουμε με περιεχόμενο ουσιαστικό τις πολύ φιλόδοξες συζητήσεις που κάνουμε σχετικά με την ανάγκη της Ευρώπης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να μπορέσει να διασφαλίσει την άμυνα και την ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων πολιτών». 


Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Κ. Μητσοτάκης, αφού έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει το «δικαίωμα» του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αφού έχει χαρακτηρίσει ως «τρομοκράτες» τον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για την πατρίδα του, δήλωσε ότι «η Ελλάδα ζητά επίμονα μια κατάπαυση του πυρός, η οποία προφανώς και πρέπει να συνοδεύεται με την πλήρη απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται σήμερα από τη Χαμάς.Και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταλήξουμε σε συμπεράσματα τα οποία θα αποθαρρύνουν και το Ισραήλ από το να επιτεθεί στην Ράφα, κάτι το οποίο θα προκαλέσει μετά βεβαιότητας μια ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή».

1 σχόλιο:

  1. ο Κ. Μητσοτάκης, ως “πρωτοπαλίκαρο” της εμπλοκής, επαναφέρει τη γνωστή συζήτηση περί έκδοσης ευρωομολόγου,και αυτή την εξέλιξη θα την πληρώσουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, οι λαοί. Η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από μια ένωση καπιταλιστικών, πολεμοκάπηλων κρατών, που, όχι απλά φορτώνει τα οικονομικά βάρη στους λαούς, αλλά τους οδηγεί σε ένα “σκοτεινό” μονοπάτι, γεμάτο κινδύνους, θυσίες και βάσανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.