Header Ads

Header ADS

ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΜΑΝΗ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΘΕΟΔΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ


Ανάρτηση της Αντιδημάρχου του Δήμου Μονεμβασίας κας Σοφίας Δουμάνη στην Δημοτική Σύμβουλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κας Θεοδούλης Σπυριδάκου:

Η απεργία αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων και ασκείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την διαφύλαξη και διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Επίσης ασκείται και ως έκφραση αλληλεγγύης. Το δικαίωμα της απεργίας προστατεύεται από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία, αναγνωρίζεται ρητά από το Σύνταγμα (άρθρο 23 παρ.2), αλλά και από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φορέας του δικαιώματος της απεργίας είναι κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα από το εάν είναι μέλος ή όχι της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κηρύσσει την απεργία. Επίσης είθισται οι αφίσες της εκάστοτε απεργίας να τοιχοκολλουνται από τους ενδιαφερόμενους προς ενημέρωση των συναδέλφων τους. Η αφίσα της αυριανής απεργίας λοιπόν γιατί έπρεπε να αποκλειστεί από την πρόσοψη του κτιρίου του Δήμου Μονεμβασίας, σύμφωνα με ανάρτηση δημοτικής συμβούλου, όταν ζητήθηκε η ανάρτησή της από συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ και δόθηκε σε εργαζόμενο του Δήμου; "Κακόγουστο δημιούργημα" η αφίσα ενημέρωσης, το κάλεσμα του ανωτάτου συλλογικου οργάνου; Καλουμαστε λοιπόν να απαγορεύσουμε και να αρνηθούμε νόμιμα, δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα . Λυπάμαι πολύ!




Διαβάστε εδώ την ανάρτηση της κας Σπυριδάκου:
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Θεοδούλη Σπυριδάκου:Ο Δήμος μας ο «Συνδικαλιστής».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.