Header Ads

Header ADS

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού Κυθήρων:Μας απάντησαν τα ΕΛΤΑ (Επιστολή)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού προς τα ΕΛΤΑ για το κλείσιμο του αταστήματός τους στον Ποταμό, τα ΕΛΤΑ απάντησαν με τη συνειμμένη επιστολή.
Σε αυτήν την απάντηση καταθέτουμε τα ακόλουθα σχόλια:
Α. Επικαλείται την αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ με στόχο τον εκσυγχρονισμό του δικτύου τους. Όμως τα ΕΛΤΑ είναι φορέας συμβεβλημένος με το κράτος σαν φορέας καθολικής υπηρεσίας . Και σύμφωνα με την αποστολή του (βλ. site ΕΛΤΑ )
«Η μητρική εταιρεία ΕΛΤΑ αποτελεί επίσης τον Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΥ) έως την 31η Δεκεμβρίου 2028, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (αρθρο. 21 του ν. 4053/2012). Η παροχή της ΚΥ προσδιορίζει τον χαρακτήρα των ΕΛΤΑ ως προς τη θέση και τον ρόλο τους στη λειτουργία της ταχυδρομικής αγοράς, υπό την έννοια της δέσμευσης έναντι του κράτους για την προσφορά ΚΥ αποδεκτής ποιότητας σε προσιτές τιμές στο σύνολο των πολιτών»
Οι κινήσεις που κάνει, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα ως προς την αποστολή και δέσμευση που έχουν απέναντι στο Δημόσιο. Κάτι που έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια με την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των υπηρεσιών, παρα τις ηρωικές προσπάθειες του (ελαχιστοποιημένου) προσωπικού.
Β. Αναφέρει ότι κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά της λειτουργίας το καταστήματος το Ποταμού στα Κύθηρα (Χώρα). Προφανώς μοναδικό κριτήριο είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στον ιδιωτικό τομέα χωρίς καν αντίτιμο. Ολα τα στοιχεία αποδεικνύουν την επικερδή λειτουργία του καταστήματος στον Ποταμό , τον αυξημένο κύκλο εργασιών, την επιβάρυνση των πολιτών απο τις μεγάλες γεωγραφικές αποστάσεις και ενα πληθυσμό ηλικιωμένων που αδυνατεί να εξυπηρετηθεί.
Γ. Αναφέρει αόριστα συνέχιση διανομής αλληλογραφίας και συντάξεων. Αλλά τις συντάξεις και την αλληλογραφία η πλειοψηφία τις παρελάμβανε απο το καταργημένο κατάστημα . Παραλείπει το θέμα δεμάτων.
Θεωρούμε ότι η λεγόμενη στρατηγική αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ, στοχεύει μόνο στον άμεσο περιορισμό κόστους αγνοώντας τις επιπτώσεις. Και στους πολίτες και επιχειρήσεις και γενικότερα στην λειτουργία και ανάπτυξη των χωριών μας στο βόρειο τμήμα και ειδικότερα στον Ποταμό.
Μας κάνει πάντως ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση που τα αρμόδια Υπουργεία τηρούν σιγή ιχθύος στο όλο (Πανελλαδικής διάστασης) θέμα .
Εμείς θα συνεχίσουμε ....


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.