Header Ads

Header ADS

Στις φυλακές Ναυπλίου ο φορτηγατζής από την Αργολίδα που μετέφερε 77 κιλά κάνναβης και 3 κιλά κοκαΐνης



Ισπανία – Ιταλία – Πάτρα. Αυτό είναι το ναρκοδρομολόγιο που ακολουθούσαν τα μέλη της διεθνικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή (22/10) από στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους 77 κιλά κάνναβης και 3 κιλά κοκαΐνης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες, ένας 52χρονος και ένας 33χρονος, ανήκαν σε οργάνωση που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από χώρες της Ευρώπης (κυρίως Ισπανία) με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στη χώρα μας.

Ο πρώτος συλληφθείς 33 ετών, ήταν ο «συντονιστής». Ο άνθρωπος δηλαδή που είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς των ναρκωτικών, καθώς και τον συντονισμό της μεταφοράς και παραλαβής τους με φορτηγά.

Πρόσωπο – κλειδί όμως ήταν ο δεύτερος συλληφθείς, ο 52χρονος «φορτηγατζής». Πρόκειται για τον άνθρωπο που εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι επαγγελματίας οδηγός φορτηγού, παραλάμβανε τα ναρκωτικά από την Ισπανία και στη συνέχεια, τα εισήγαγε στην Ελληνική Επικράτεια καταφέρνοντας να περάσει απαρατήρητος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άτομο από χωριό της Αργολίδας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει μεταφερθεί στις Δικαστικές φυλακές Ναυπλίου.

Η πληροφορία και το «ταξίδι» των ναρκωτικών

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που έφθασαν στη Δίωξη και έκαναν λόγο για τη δράση διεθνικής οργάνωσης που «ειδικεύεται» στην εισαγωγή κάνναβης και κοκαΐνης -κυρίως- από την Ισπανία με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ελλάδα.

Μετά από αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο Μαρκόπουλο, όπου οι δύο κατηγορούμενοι κατελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους, εντός ειδικής διαμορφωμένης κρύπτης στο δάπεδο ρυμουλκούμενου επικαθήμενου, περισσότερα από 77 κιλά κάνναβης και 3 κιλά κοκαΐνης, μοιρασμένα σε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ναρκωτικά είχαν ξεκινήσει το «ταξίδι» τους από την Βαρκελώνη της Ισπανίας. Μεταφέρθηκαν από τον 33χρονο «φορτηγατζή» στην Ανκόνα της Ιταλίας και από εκεί στην Ελλάδα μέσω της Πάτρας.

Από την διάρθρωση της εγκληματικής οργανώσεως, την μεθοδολογία δράσεως των εμπλεκομένων (modus operandi), τις συνολικώς κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών ακατέργαστης -κατεργασμένης κάνναβης και κοκαΐνης, την χρήση της ιδιοτήτων των αυτοκινητιστών, την ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κατάλληλη για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών στο δάπεδο του επικαθήμενου, προκύπτει η εκ μέρους τους κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, με σκοπό την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, προς αποκόμιση σημαντικών παρανόμων προσόδων, προσδιορισθέντων άνω του ποσού των 550.000 ευρώ τουλάχιστον.

peloponnisosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.