Header Ads

Header ADS

Περιοδεία του Στ. Μπενετάτου στο νησί (ΦΩΤΟ)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα Κύθηρα βρέθηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής με επικεφαλής τον Στέλιο Μπενετάτο, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και εκ νέου υποψήφιο. 

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Καψάλι, τη Χώρα, τον Ποταμό και τον Μυλοπόταμο όπου συνομίλησε με τους κατοίκου, τους επισκέπτες του νησιού και με πολλούς επαγγελματίες.

Επίσης, συναντήθηκε με τους πυροσβέστες στον Σταθμό των Κυθήρων. Τα θέματα που απασχόλησαν ήταν η υποστελέχωση και η ανάγκη να γίνουν μόνιμες οι συμβάσεις των εποχικών πυροσβεστών καθώς και η απόκτηση -τουλάχιστον- μίας 10τονης δεξαμενής πυροσβεστικού οχήματος και ενός οχήματος ικανού να αξιοποιείται για την πρόσβαση στα βουνά και τα δύσκολα εδάφη, θέματα που είχαν αναδειχθεί από την πυρκαγιά του 2017, χωρίς όμως ανταπόκριση.

Στη συνάντηση με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κυθήρων επισημάνθηκε που η λειτουργία του πρέπει να στηριχθεί, καθώς λείπουν οι ειδικότητες μικροβιολόγου, γυναικολόγου και αναισθησιολόγου. Επί της ουσίας λείπει και η ειδικότητα του παιδιάτρου, καθώς έχει δοθεί άδεια ανατροφής και το κενό δεν έχει καλυφθεί. Λόγω της «μονής» κάλυψης κάθε θέσης, οι γιατροί είναι ουσιαστικά σε μόνιμη εφημερία, είτε ενεργή είτε σε ετοιμότητα. Ο ορθοπαιδικός δεν μπορεί τον τελευταίο χρόνο να κάνει επεμβάσεις αφού δεν ανανεώθηκε η σύμβαση για την προμήθεια αρθροσκοπίων.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για το έργο του αποχετευτικού δικτύου στο νότιο τμήμα του νησιού, για την ολοκλήρωση της υδροδότησης με την μονάδα αφαλάτωσης στην Αγία Πελαγία, καθώς και για πολλά άλλα ζητήματα της καθημερινότητας που τέθηκαν στη συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες σε κάθε χωριό που επισκέφθηκε, όπως οι άμεσες αναγκαίες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα του κεντρικού άξονα Βορρά - Νότου.

Στην περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι οι Χρήστος Μουλός (από τα Κύθηρα), Νίκος Πουλάκης (από την Αίγινα) και Ηλιάνα Μπούταλη - Πρεκετέ (από τη Σαλαμίνα).





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.