Header Ads

Header ADS

ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΓΟ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΛΑΓΙΑΣ



ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΓΟ ΤΟΥ ΜΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΛΑΓΙΑΣ

Το υπόστεγο του μόλου στην Αγία Πελαγία είναι ένα κόσμημα. Η κομψότητά του, αποτέλεσμα της απλότητάς του, ομορφαίνει το τοπίο, χώρια η χρησιμότητά του. Το ευχάριστο είναι πως και εφέτος συντηρήθηκε η περίτεχνη επιγραφή που κρύβει μέσα του.
Η θέση της επιβάλει να αντιπαλεύει θάλασσα κι αγέρα και να χρειάζεται ετήσια συντήρηση. Όμως και τα κεραμίδια της στέγη του υπόστεγου φυλλοροούν. Τα κύματα το καταχείμωνο το λούζουν κι ο αγέρας συμπληρώνει την αποκόλλησή τους.

Δεν θεωρώ πως δεν υπάρχουν τα χρήματα για την απαιτούμενη διόρθωση, προφανώς διέλαθε της προσοχής των αρμοδίων. Όταν διαβραχούν τα ξύλα που το υποβαστάζουν, θα πληγεί καίρια. Κρίμα είναι.

Φυσικά ο μάστορας που θα αναλάβει την επισκευή πρέπει να ξέρει καλά τη χρήση των συγκολλητικών δομικών υλικών. Δεν θεωρώ πως κάποιοι αμελούν το καθήκον τους.

Αντίθετα εκτελείτε ευσυνείδητα από το πλείστο των υπηρεσιών. Όμως η αγάπη προς τον τόπο μας στις λεπτομέρειες την βλέπουμε.

(Με την ευκαιρία κάτι ακόμα. Στο προστατευτικό τοιχίο του μόλου υπάρχουν σκουριασμένα σίδερα κατάλοιπα άλλων καιρών, επικίνδυνα για τα παιδιά που φυσικό είναι να ανεβαίνουν και εκεί.

Με τα σημερινά μέσα είναι πανεύκολη η αφαίρεσή τους. Είπαμε: Το καθήκον στα έργα φαίνεται, η αγάπη για τον τόπο μας... στις λεπτομέρειες).

4 σχόλια:

  1. "Αντίθετα εκτελείτε ευσυνείδητα από το πλείστο των υπηρεσιών. Όμως η αγάπη προς τον τόπο μας στις λεπτομέρειες την βλέπουμε."

    I tried google translate but made no sense. Can someone translate for me?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπρρρρ ..... ξέρετε τί σημαίνει αυτή η επιγραφή ; " Όταν περάσεις τον Καβομαλιά ( προς Δυσμάς ) να ξεχάσεις τους δικούς σου ( η θάλασσα εκεί είναι τόσο επικίνδυνη που δεν θα τους ξαναδείς ! )"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αφού τα κατάφεραν κι έφτασαν, τους απειλούμε να μην πανε παραπέρα, 'ντάξ, είναι κι αυτό τουριστική πολιτική.

      Διαγραφή
  3. Μια αηδια είναι αυτο το στέγαστρο. Αισθητική δεκαετίας 60. Να το γκρεμισετε δεν προσφέρει κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.