Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ¨ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ¨ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 05 Σεπτεμβρίου στην Αγία Πελαγία η συναυλία ¨ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ¨με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες στο χώρο του τραγουδιού Δημήτρη Μπάση και Σοφία Μάνου υπό την διεύθυνση του Γιώργου Δεμελή της ορχήστρας ¨ΚΑΝΩΝ¨της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Λόγο των  πολύ κακών  καιρικών  συνθηκών η συναυλία δεν αναβλήθηκε αλλά μεταφέρθηκε από το λιμάνι που ήταν προγραμματισμένη να γίνει,στο αίθουσα Κασιμάτη απέναντι από το λιμάνι.

Η συναυλία διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και συμμετείχε η χορωδία ¨ΚΕΥΘΟΣ¨και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας  της εκδήλωσης  ήταν ο Σταθμός μας όπως είναι και σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Κυθηρων. 

______________________________

Φωτορεπορτάζ

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

______________________________


¨ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ¨

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δρώμενο το οποίο μέσα από τραγούδια και μουσικές που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, αναδεικνύει το μεγαλείο των Ελλήνων. Των Ελλήνων, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια, πολεμούν, αγωνίζονται, προσπαθούν, μεγαλώνουν και ματώνουν έχοντας μέσα τους μια πατρίδα που αγαπούν, που είναι μάνα για αυτούς. 

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Μάνου έρχονται να τραγουδήσουν τους ανθρώπους που βίωσαν την αγάπη για αυτό το τόπο ως τρόπο ζωής, ως θυσία. Τραγουδούν για τους ήρωες, για τους αγωνιστές,  για όλους τους ανώνυμους  «…μικρούς Μεγάλους Έλληνες…». Αυτοί οι Έλληνες τους χθες και του σήμερα που γίνονται μεγάλοι. 

Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή και τις ενορχηστρώσεις του Θεοδόση Συκιώτη, μας ταξιδεύει στα σύγχρονα ακούσματα της ελληνικής μουσικής, μέσα από τις μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ενώ ο Θανάσης Βισκαδουράκης αφηγείται τα κείμενα τα οποία έγραψε ο Ρένος – Νεκτάριος Παυλάκης και συνταξιδεύουμε όλοι μαζί στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας. 


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΟΔημήτρης Μπάσης είναι από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της γενιάς του, ενώ τα τραγούδια του όπως “Ψίθυροι καρδιάς” και “Σπασμένο καράβι” παραμένουν διαχρονικές επιτυχίες μέχρι και σήμερα. Η καριέρα του μετρά πάρα πολλά χρόνια και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες του ελληνικού πενταγράμμου.

Η καταγωγή του είναι από την Ελλάδα, το Χέρσο του Κιλκίς ωστόσο ο Δημήτρης Μπάσης έχει γεννηθεί στην Γερμανία και συγκεκριμένα την Στουτγκάρδη. Οι γονείς του έμεναν εκεί και έτσι μέχρι να γίνει 8 χρονών δεν είχε έρθει καθόλου στην Ελλάδα. Τότε, οι γονείς του αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και επέστρεψαν στο Χέρσο.

Από μικρή ηλικία είχε δείξει το ταλέντο του στη μουσική και το τραγούδι και έτσι δεν άργησε να το κυνηγήσει και επαγγελματικά. Όντας μόλις 20 ετών τράβηξε την προσοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο. Έκτοτε οι προτάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και άρχισε να γίνεται αναγνωρίσιμος. Τα βυζαντινά του γυρίσματα και η ξεχωριστή χροιά του τον κατατάσσουν στους καλύτερους Έλληνες τραγουδιστές και έχει συνεργαστεί με πληθώρα σπουδαίων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι: Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα ΑσλανίδουΔημήτρη Μητροπάνο κι άλλους.

Γενικότερα ο Δημήτρης Μπάσης κρατά ιδιωτική την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για εκείνον. Είναι παντρεμένος εδώ και πολλά χρόνια με την σύζυγό του, Μαρία, με την οποία έχουν δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια. Την αγάπη τους έχει επισφραγίσει ο ερχομός των γιων του, στους οποίους έχει τεράστια αδυναμία. Παρόλο που έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα πάντοτε καταφέρνει να διαθέσει χρόνο στην οικογένειά του και να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές.

debater.gr


Η Σοφία Μάνου είναι μία τραγουδίστρια της νέας και πολλά υποσχόμενης γενιάς που έχει ήδη δώσει το δικό της έντονο στίγμα, στην εγχώρια μουσική σκηνή.

Η πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία έγινε με το cd single “Κι έφυγες”, σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Πάνου Φάλαρα. Το 2011 κυκλοφόρησε και πήρε τις καλύτερες κριτικές ο δίσκος «Αληθώς Ανέστη» με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και τη συμμετοχή της Κατερίνας Λέχου. Ακολούθησαν συμμετοχές σε πολυάριθμες συναυλίες και μουσικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τα δύο τελευταία χρόνια, συνεργάστικε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, συμμετέχοντας σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, όπως επίσης και με την ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου συμμετείχε στη Δισκογραφική παραγωγή με τίτλο «Στήν Ελλάδα της Αγάπης».

Ο Νίκος Μωραΐτης και ο Δημήτρης Υφαντής της εμπιστεύτηκαν το νέο της single το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την 14 Music με τίτλο «Κάτι Βράδια Σαν Κι Αυτό».

Στο τραγούδι που μουσικά κινείται στα δύσβατα αλλά και τόσο γνώριμα μονοπάτια του έντεχνου και παραδοσιακού μας ήχου, η ιδιαίτερη φωνή της Σοφίας Μάνου δίνει μία νέα διάσταση και πνοή μετατρέποντάς το σε ένα υπέροχα μελωδικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον άκουσμα.

musicity.gr

Δείτε φωτογραφίες από την Συναυλία θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και το video 












































Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.