Header Ads

Header ADS

Αρωνιάδικα Ένα χωριό σε εγκατάλειψη;



Δεν θα ξεκινούσα να γράψω αυτό το κείμενο αν μερικά σημεία των Αρωνιαδίκων δεν χρειάζονταν άμεσα παρέμβαση

1.Η πλατεία του Μελισσού που έχει δωρηθεί για πάρκο και οχι μόνο  έχει καταντήσει ένα παρκινγκ με στρωμένη κοκκινάτσα, αλλά έχει αφαιρεθεί και η ταμπέλα που δήλωνε την δωρεά. Αλήθεια με ποιανού πρωτοβουλία έγινε αυτό όταν ο δήμαρχος δήλωνε ότι  είναι πολύ δύσκολο να γίνει πάρκο γιατί θέλει μελέτες για υπόγειους κάδους, παγκάκια  και αλλά παραμύθια.


2 .Το εκκλησάκι στα Γερακιτιάνικα ο Άγιος Χαράλαμπος. Όπου το    προαύλιο του ειδικά το καλοκαίρι γίνεται και αυτό ένα παρκινγκ. Όλοι όσοι έχουν καταλύματα γύρω από τον ναο συνεισφέρουν έστω και το ελάχιστο στα έξοδα του ναού;( λογαριασμός ρεύματος).

                      


3.Η πλατεία στα Γερακιτιάνικα ( Τσιγκούρα) και πιο πολύ το πηγάδι που υπάρχει ( δεν ξέρω για ποσό ακόμα) εκεί . Μια πλατεία που έπρεπε να πάρει λίγο φως από τη προβολή του σήριαλ , 17 κλωστές μιας και εκεί είναι το σπίτι του Λαγωνάρη. Πρόσφατα γίνονται οικοδομικές εργασίες και ο χώρος έχει μειωθεί για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν. Σε αυτό συμβάλει και μια πινακίδα πάνω σε τοίχο που απαγορεύει σε άλλους να χρησιμοποιούν ένα κομμάτι της πλατείας. Ίσως από λάθος χειρισμό κάποιου μηχανήματος έχει σπάσει το υπερυψωμένο στόμιο του πηγαδιού. Από φόβο μην τυχον και οι αγαπητοί επενδύτες και διάφοροι μεγαλοσχήμονες που αρκετοί συγχωριανοί και φίλοι μου, τους επευφημούν  και θεωρούν τιμή την παρουσία τους, πάρουν σε μια νύχτα την απόφαση για χάρη της ανάπτυξης να μπαζώσουν το πηγάδι , που με κόπο και ιδρώτα έχουν φτιάξει οι κάτοικοι αυτού του χωρίου.


4.Το σχολειό που από  αθλητικό κέντρο, έχει καταντήσει αποθήκη.


5.Το γήπεδο 5Χ5 που έχει ερημώσει.


6.Η παιδική χαρά που έχει σκουριασμένα σιδερένια  παιχνίδια.


7.Το κοινοτικό γραφείο που έχει δοθεί σε δυο συνεταιρισμούς.


8.Στην πιο κεντρική διασταύρωση των Κυθήρων, για χάρη ενός μαγαζιού, κλείνει ο μίσος δρόμος.


9.Οι κάδοι που είναι πάνω στο πεζοδρόμιο. 

  

Αυτές είναι μερικές μόνο επισημάνσεις που μπορω να κανω σαν μονιμος κάτοικος αυτού του χωριού. Και επειδή μερικές άπλες ενέργειες κάνουν την διαφορά στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα πρότεινα την συνεργασία ολων. Από τον τοπικό πρόεδρο της κοινότητας, τους αγαπητούς επενδύτες και μεγαλοσχήμονες που προσπαθούν να κάνουν σύλλογο - προφανώς μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες ή μέρες - και τους μόνιμους κάτοικους των Αρωνιαδικων για το κοινό καλό και πιο πολύ για εμάς που μένουμε συνέχεια εδώ.

Βαγγελης Σμαρδένκας -Τσικνάρος

Αρωνιαδικα- Μαστοριάνικα 

1 σχόλιο:

Από το Blogger.