Header Ads

Header ADS

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ (VIDEO)


Νεότερη Ενημέρωση 20/07

Οριοθετήθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Πυργί του Δήμου Πύλου – Νέστορος στην Λακωνία, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης αξιωματικών Πυροσβεστικής κ. Κώστας Τσίγκας.
Επι τόπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες, τρια πεζοπόρα τμήματα και 15 υδροφόρα οχήματα, ενω ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 4 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για τον φόβο των αναζωπυρώσεων.
Η φωτιά στα όρια των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα έχει τέσσερα μετώπα, μήκους 3-4 χλμ. Χθες, ελικόπτερο ERRICSON που επιχειρούσε στη φωτιά έκανε αναγκαστική προσγείωση στο παλαιό αεροδρόμιο της Σπάρτης λόγω μηχανικής βλάβης.
Πηγή: ertnews


Σύμφωνα με τον lakonikos.gr

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις Σπάρτης και Κροκεών στην ευρύτερη περιοχή του Δαφνίου Δ. Ευρώτα στο Λυκόβουνο σε κοντινή απόσταση και από το αεροδρόμιο Σπάρτης στην περιοχή Πυρί.

Στο σημείο έχει φτάσει και η Πολιτική Προστασία του δήμου Σπάρτης καθώς και κάτοικοι από τις γύρω περιοχές με υδροφόρες.

Στο σημείο επιχειρούν δυο εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής ενώ σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Ευρώτα, κ. Δήμου Βέρδου στο σημείο εντός ολίγων λεπτών αναμένεται να φθάσει και τρίτο αεροπλάνο προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια κατάσβεσης.


VIDEO Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.