Header Ads

Header ADS

ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΣ: "οφείλει να δώσει πλήρη κατάλογο των έργων"



Η Αλήθεια ΔΕΝ θα μας κουράσει…

(Απάντηση στο δημοσίευμα της δημοτικής αρχής)
--------------------------------------
Αναμένοντας ουσιαστικές και όχι γενικόλογες απαντήσεις, τις οποίες εκ των πραγμάτων, θα υποχρεωθεί να δώσει στη Δικαιοσύνη, η οποία ΔΙΕΡΕΥΝΑ την υπόθεση, παρά τους ευσεβείς πόθους του δημάρχου Μονεμβασίας ότι το θέμα έχει κλείσει, του υποβάλλουμε ΕΚ ΝΕΟΥ τα εξής ερωτήματα:
1. Ποιο από τα έργα, έχει από το έτος 2017 έως και το έτος 2023, ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ;
Ο δήμαρχος που διατείνεται ότι κάνει πάρα πολλά έργα και φυσικά τα εγκαινιάζει, όπως πρόσφατα πήγε και εγκαινίασε την πλατεία Πισταμάτων αξίας 60.000 ευρώ, ερωτάται, γιατί ΔΕΝ εγκαινίασε έστω και ΕΝΑ από τα έργα αξίας άνω των 2.000.000 ευρώ;
Γιατί τόσο απαξίωση για τα έργα αυτά, που όπως ισχυρίζεται έχουν αλλάξει τη ζωή των κατοίκων των Κουπίων και της Ρειχιάς;
2. Για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν ιδιωτικές συμβάσεις του Δήμου με ιδιώτες και πολύ περισσότερο με εταιρείες ανεμογεννητριών! Υπάρχουν συμβάσεις που αφορούν στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
Και υπ’ αυτήν την έννοια, ΖΗΤΩ, για λόγους προστασίας του Δημοσίου Συμφέροντος, ο κος Τριχείλης, να δώσει στη δημοσιότητα, ονομαστικό κατάλογο όλων των έργων που εκτελέστηκαν και που αγγίζουν συνολικά, προϋπολογισμό, άνω των 2.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, οφείλει να δώσει πλήρη κατάλογο των έργων, στον οποίο να αναφέρονται με σαφήνεια,
- Ο τίτλος κάθε έργου,
- Η θέση του,
- Η τεχνική περιγραφή του,
- Ο προϋπολογισμός του, καθώς και,
- Το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ του.
3. Να καταθέσει τις Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου περί αποδοχής της δωρεάς των εκτελεσμένων έργων.
4. Να απαντήσει αν, αυτά τα έργα, που η εκτέλεσή τους όπως διατείνεται, θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την οικονομική θέση του Δήμου, έχουν εγγραφεί στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (πάγια).
Όσο δε, το ότι ο δήμαρχος «καμαρώνει» ότι έχει αναρτήσει τις συμβάσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου, επίσης του υπενθυμίζουμε ότι, το έκανε κατόπιν της τότε Εισαγγελικής Παραγγελίας καθώς η προσωπική του άποψη (την έχουμε γραπτώς), ήταν ότι οι συμβάσεις αποτελούν προσωπικά δεδομένα.
Τονίζουμε επίσης, προς ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ, ότι οι εν λόγω συμβάσεις, ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατατέθηκαν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, όπως μας διαβεβαίωσε σε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος της εν λόγω Υπηρεσίας, ούτε στην Τεχνική Υπηρεσία, όπως κατ’ επανάληψη μας εξέφρασε η αντίστοιχη Προϊσταμένη.
Με δεδομένο ότι ουδέποτε ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα που επρόκειτο να εκτελεστούν και ουδέποτε κλήθηκε να αποφασίσει για την κατασκευή τους και για τον προϋπολογισμό τού καθενός ξεχωριστά, όπως αντίστοιχα προβλέπεται κατά την έγκριση του ετήσιου Τεχνικού Προγράμματος, θεωρούμε ότι τα έργα αυτά, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ.
Αποδείξτε το αντίθετο.
Παναγιώτης Νικολινάκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Διαβάστε επίσης :
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ political.gr ¨ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.