Header Ads

Header ADS

Το σχέδιο για την αντιπυρική περίοδο: Σε ετοιμότητα 14.040 πυροσβέστες, 3.654 οχήματα και 89 εναέρια μέσα



Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διασπορά δυνάμεων σε όλες τις "επικίνδυνες" περιοχές

Το σχέδιο για την αντιπυρική περίοδο, με χιλιάδες πυροσβέστες και οχήματα και δεκάδες εναέρια μέσα σε όλη την ελληνική επικράτεια παρουσίασε σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται μία σειρά προληπτικών δράσεων όπου, επίσης, αναφέρονται οι δυνάμεις και τα μέσα πυρόσβεσης, που θα έχουν στην διάθεσή τους οι αρμόδιες αρχές, φέτος, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διασπορά δυνάμεων σε όλες τις "επικίνδυνες" περιοχές, με αυξημένα εναέρια Μέσα και μηχανήματα σε σχέση με το 2022, αλλά και μεγαλύτερο αριθμό έμψυχου δυναμικού διαφόρων ειδικοτήτων.

Συνολικά, φέτος 14.040 πυροσβέστες, 3.654 οχημάτων και 89 εναέρια μέσα θα κληθούν φέτος να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές που κάθε χρόνο έχουμε στην ελληνική επικράτεια, ειδικότερα λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία χρόνια.




Το πλάνο του υπουργείου ξεκινά με τις δράσεις πρόληψης, οι οποίες θεωρούνται κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς στόχος είναι να αποφευχθούν τα μεγαλα γεγονότα και η επέκτασή τους. Οι δράσεις πρόληψης είναι οι εξής:

-Επικαιροποιήθηκε η Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 20/2023 ΠΡΟΛΗΨΗμε θέμα "Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα"

-Ενίσχυση μηχανισμού μέσω Prepositioning Program, στο οποίο συμμετέχουν έξι (6) Χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Γερμανία, Μάλτα, Γαλλία και Σλοβακία) για 2 μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) με δυνάμεις που εγκαθίστανται στην Αρχαία Ολυμπία, την Αττική και την Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.