Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Επίσκεψη του Ο.Φ.Σ.Ε. στα Κύθηρα



Την Πρωτομαγιά ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος, (Ο.Φ.Σ.Ε.).

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε  το διάστημα 28 Απριλίου – 01 Μαΐου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος των αποστολών «Ζωή στους Βράχους του Αιγαίου – Ελλάδος Εικόνες».

Τα Κύθηρα επισκέφθηκαν κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου μας, 35 φουσκωτά σκάφη με 140 άτομα, μέλη και φίλους του Ομίλου, 18 Φουσκωτά σκάφη με 80 άτομα του Παγκρήτιου & της Λέσχης των Χανίων της Κρήτης και 2 φουσκωτά με τα πληρώματά τους από τον Όμιλο της Σύρου και της Χαλκίδας, τα οποία έδεσαν στο πεντακάθαρο και απόλυτα λειτουργικό κατά γενική ομολογία λιμάνι του Καψαλίου.

Στην αποστολή αυτή συμμετείχε η Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, μέλη της οποίας πραγματοποίησαν σε πλήθος κόσμου σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο λιμάνι του Καψαλίου, καθώς και ένα σκάφος εξοπλισμένο, για πρώτες βοήθειες.

Το Σάββατο 29 Απριλίου 5 φουσκωτά σκάφη και 25 άτομα μέλη του Δ.Σ. και μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε. & του Ομίλου της Σύρου πραγματοποίησαν αποστολή στα Αντικύθηρα για την παράδοση Ιατροφαρμακευτικού υλικού στο αγροτικό ιατρείο. Στο νησί τους υποδέχθηκε  ο Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας, οι λιγοστοί κάτοικοι και ο γιατρός.

Την ίδια ημέρα το μεσημέρι έγινε η επίσημη εκδήλωση της υποδοχής του Ομίλου στην προβλήτα του λιμανιού στο Καψάλι. Ο Δήμαρχος Κυθήρων, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκπρόσωποι των λιμενικών αρχών και πλήθος κόσμου βρέθηκαν εδώ για να θαυμάσουν τα υπέροχα φουσκωτά σκάφη των μελών του Ομίλου.

Ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον Πρόεδρο του Ο.Φ.Σ.Ε. κ. Γιάννη Σουάνη και τον Γενικό γραμματέα κ. Αχιλλέα Χατζή.

Κατόπιν έγινε η παράδοση του υλικού που εξασφάλισε ο Όμιλος για τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τον Παιδικό σταθμό και τα Αγροτικά ιατρεία του νησιού. Αντιπροσωπίες μαθητών και εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων και του Παιδικού Σταθμού προσέφεραν στον Πρόεδρο του Ο.Φ.Σ.Ε. αναμνηστικά δώρα που κατασκεύασαν τα παιδιά.

Στην συνέχεια η χορευτική ομάδα του κ. Ευάγγελου Μεγαλοοικονόμου χόρεψε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμος Κυθήρων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρέθεσε μπουφέ στα μέλη του Ομίλου.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο του Ομίλου στο Καψάλι συνοδεία ζωντανής μουσικής, με πολύ κέφι και χορό.

Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Δήμος προσέφερε στα μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε. τη δυνατότητα να γνωρίσουν το νησί των Κυθήρων οργανώνοντας ξενάγηση με πούλμαν σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ο Δήμος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε. για την επίσκεψή τους αυτή, η οποία τόνωσε την τουριστική αγορά του τόπου την συγκεκριμένη περίοδο, καθώς και για το σημαντικό υλικό που εξασφάλισε από τους χορηγούς του και παρέδωσε στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Επίσης ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Καλλίγερο ο οποίος φρόντισε για την υποδειγματική καθαριότητα και λειτουργικότητα του λιμανιού, τον Σπύρο Κασιμάτη ο οποίος εργάστηκε ανιδιοτελώς, μέσα και έξω από τη θάλασσα, προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για την πρόσδεση των σκαφών, καθώς και τους Γιώργο Λάμπογλου και Βαγγέλη Σέρρα που βοήθησαν επίσης για το σκοπό αυτό, τον Ευάγγελο Μεγαλοοικονόμου και την χορευτική του ομάδα που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκδήλωση, την Λιμενική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα για την άψογη συνεργασία, τους Δημοτικούς Υπαλλήλους που βοήθησαν στην διοργάνωση καθώς και τους επαγγελματίες που ανέλαβαν την παροχή των διαφόρων υπηρεσιών φιλοξενίας στα μέλη του Ο.Φ.Σ.Ε.

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τον Ο.Φ.Σ.Ε. και τα μέλη του θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με ανάλογες δράσεις.

Βίντεο εκδηλώσεων: https://www.youtube.com/watch?v=rOOFij3f3vA

Υποδοχή στο Καψάλι: https://www.youtube.com/watch?v=x_CZeW9DI3M

Είσοδος φουσκωτών στο Καψάλι: https://www.youtube.com/watch?v=1DsqRoySkdQ

Συνέντευξη στο OPEN: https://www.youtube.com/watch?v=KC50ixzN_8s












3 σχόλια:

  1. Όλα ήταν πολύ ωραία και πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!!Μια μικρή παρατήρηση.Το χορευτικό θα μπορούσε να ήταν πιο όμορφο στη παρουσίαση του αν ήταν όλοι ομοιόμορφα ντυμένοι.Εντάξει σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρεθούν παραδοσιακές στολές αλλά τουλάχιστον να φόραγαν όλοι ένα μαύρο παντελόνι με ένα άσπρο μπλουζάκι π.χ.Να υπαρχει μια ομοιομορφία!Κατα τα άλλα όλα ήταν άψογα!Ελπιζουμε το συντομότερο να μας ξανά επισκεφθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Καλλίγερο ο οποίος φρόντισε για την υποδειγματική καθαριότητα και λειτουργικότητα του λιμανιού- Δηλαδή τις υπόλοιπες μέρες το λιμάνι εχει τα μαύρα του τα χάλια.;;; Και πόσο είπαμε οτι στοίχισε αυτο το προεκλογικό σόου του Μωυσή;;; Ρωταω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για πες μας ήσασταν πάνω από 10 άτομα απόψε στο ΚΚΕ στην Καλλιόπη;

      Διαγραφή

Από το Blogger.