Header Ads

Header ADS

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ¨ΟΣΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ¨

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων χθες 11 και σήμερα Παρασκευή 12 Μαϊου 2023 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμο ιερά Μονή.

Από νωρίς σήμερα το πρωί πολύς κόσμος συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα από το νησί μας, αλλά και πολλοί επισκέπτες από την Κορώνη της Μεσσηνίας και από την γειτονική μας Κρήτη για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τον προστάτη του.

Το βράδυ της Πέμπτης εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ.κ.Αμφιλοχίου και το πρωί της Παρασκευής 12 Μαίου κυριώνυμον ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικόν Συλλείτουργον προεξάρχοντος του ως άνω Σεβ.Μητροπολίτου.

Εν συνεχεία έλαβε χώραν η Ιερά Λιτάνευσις της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου εις το προαύλιο και τον περίβολο της Ιεράς Μονής συνοδευόμενη από το πλήθος κόσμου.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Α Πειραια&Νήσων της Ν.Δ.και εκ νέου Υποψήφιος κος Νικόλαος Μανωλάκος,ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους, ο Πρόεδρος της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Ευάγγελος Βενάρδος,ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων κος Ανάργυρος Σοφίος,ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ.Γεώργιος Μεγαλοκονόμος,ο πρώην Δήμαρχος Κυθήρων κος Θεόδωρος Κουκούλης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού.
Ακολουθεί φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και θα ανέβει και σχετικό video με νεώτερη ανάρτηση
----------------------------------------
ADELIN RADIO FM ΚΥΘΗΡΑ
----------------------------------------









































































Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.