Header Ads

Header ADS

ΚΚΕ:περιοδεια Αλεξανδρου Κοτεα στα Κυθηρα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ 176 - 18536 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.4114801-2 e-mail: kop-kke@otenet.gr

Πειραιάς 10/5/2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Περιοδεία του Αλέξανδρου Κοτέα στα Κύθηρα

Περιοδεία στα Κύθηρα πραγματοποίησε το Σάββατο 6/5, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Κοτέα, υποψήφιο βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Α’ Πειραιά & Νήσων και δημοτικό σύμβουλο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο του Πειραιά.

Πρώτη στάση ήταν το χωριό Καψάλι, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση με κατοίκους αλλά και εποχικούς εργαζόμενους στον επισιτισμό. Στη συζήτηση ο Αλέξανδρος Κοτέας ανέδειξε ότι μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες νησιά όπως τα Κύθηρα, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την αραιή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση, ιδιαίτερα το χειμώνα, πηγάζουν από τη διαχρονική στάση όλων των κυβερνήσεων υπέρ των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων των μεταφορών, που τα θεωρούν «κόστος». Ιδιαίτερα οι εφοπλιστές δεν έχουν διστάσει να κάνουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα, με πλοία-σαπάκια που ακόμα κυκλοφορούν, όπως και τα αντίστοιχα που μπαίνουν στην «άγονη γραμμή» των Κυθήρων. Όλες οι κυβερνήσεις, όλων των αποχρώσεων έως τώρα, έχουν ψηφίσει νόμους για φοροαπαλλαγές πετρελαίου στους πλοιοκτήτες, με επιδοτήσεις άγονων γραμμών και την ίδια στιγμή λογίζουν τις ανάγκες του λαού με κριτήρια κέρδους και οφέλους. Αντίστοιχα για τους εποχικούς εργαζόμενους, σημείωσε ότι από πρώτο χέρι βιώνουν τις αλλαγές που πέρασαν στα εργασιακά με τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη που ψήφισε η ΝΔ και πάνω από τα μισά άρθρα του ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η ίδια η εφαρμογή του νόμου αυτού, η 10ωρη εργασία, το τσάκισμα των δικαιωμάτων, η απουσία αδειών και ρεπό, είναι προαπαιτούμενο για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων μέσω της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Ειδικά οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό ουδέποτε βγήκαν κερδισμένοι από την «ανάπτυξη» του κλάδου. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, όταν την ίδια στιγμή που του πήραν όλα αυτά τα δικαιώματα, του πετάνε ένα «κομμάτι ψωμί» όταν και αν σε κάποια χρόνια το επιτρέψουν οι συνθήκες. Στάθηκε επίσης και στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ πριν το κλείσιμο της Βουλής για να έχουν δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι οι εποχιακά εργαζόμενοι στον τόπο εργασίας τους, τροπολογία που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου, δείγμα ότι επί της ουσίας δεν θέλουν τη μαζική συμμετοχή της εργαζόμενης νεολαίας στις εκλογές και μόνο κατ’ επίφαση επικαλούνται το επιχείρημα «να πάνε όλοι να ψηφίσουν». Κατέληξε ότι η μόνη ψήφος που θα τρομάξει το σάπιο σύστημά τους είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να δώσει ώθηση στους αγώνες των εργαζομένων την επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο περιόδευσε στους αυτοαπασχολούμενους στη Χώρα Κυθήρων και το Λιβάδι, όπου παρουσίασαν τις θέσεις του ΚΚΕ στους επαγγελματίες καθώς και το έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας όλη την τετραετία, με ερωτήσεις και προτάσεις νόμου στη Βουλή.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατέληξε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων. Κατά την επίσκεψη αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και τα τεράστια κενά σε προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ευθύνη του κράτους. Ιδιαίτερα, το καθεστώς ομηρίας των εποχικών πυροσβεστών σε συνδυασμό με τους εθελοντές πυροσβέστες, που πραγματικά έχουν τη διάθεση και αυταπάρνηση αλλά όχι την απαραίτητη εκπαίδευση και στήριξη από το κράτος για να ενισχύσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αποτελούν μαζί με τις ελλείψεις και τα κενά το «θερμοκήπιο» για να αναπτυχθούν νέα εγκλήματα όπως στα Τέμπη στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Οι πυροσβέστες τόνισαν με τη σειρά τους την επικινδυνότητα των πεπαλαιωμένων πυροσβεστικών οχημάτων, κάτι που τους δημιουργεί έντονη ανασφάλεια, ενώ η όποια ενίσχυση σε υλικά και μέσα πυρόσβεσης πλέον, εναπόκειται στην «διάθεση» των διάφορων εφοπλιστών και μονοπωλίων, για τα οποία μάλιστα απολαμβάνουν και φοροαπαλλαγές. Ιδιαίτερα στα Κύθηρα, που είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά του 2017, δεν έχει παρθεί επί της ουσίας κανένα μέτρο για την ουσιαστική ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Ο Αλέξανδρος Κοτέας τόνισε ότι για μια ακόμη αντιπυρική περίοδο η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο, με έμφαση στην πρόληψη και την ενίσχυση των δασαρχείων, αλλά και της Π.Υ., με σοβαρές πιθανότητες να έχουμε νέες καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι. Στους πυροσβέστες τέλος μοιράστηκε υλικό με ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή τον Μάρτιο του 2023 για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σύσκεψη στον Μυλοπόταμο

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο νησί ολοκληρώθηκε με σύσκεψη-συζήτηση για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, στο καφενείο «Ο Πλάτανος» στον Μυλοπόταμο.

Στην σύσκεψη ο Αλέξανδρος Κοτέας τόνισε ότι η οργή και η αγανάκτηση έχουν ξεχειλίσει και πρέπει να μετατραπούν σε ψήφο καταδίκης αυτής της πολιτικής αλλά και ελπίδας και προοπτικής, με ισχυρό ΚΚΕ, για να εμποδίσει ο λαός τη νέα αντιλαϊκή επίθεση και να περάσει στην αντεπίθεση, να διεκδικήσει και να έχει κάποιες κατακτήσεις. Κανένας σωτήρας δεν μπορεί να σώσει το λαό, μονάχα ο ίδιος έχει αυτή τη δυνατότητα. Όλοι στη μάχη λοιπόν, για να φθάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ, για να βγει ισχυρό το ΚΚΕ με αγωνιστή βουλευτή και στην Α’ εκλογική Περιφέρεια Πειραιά. Μετά την εισηγητική ομιλία ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους




2 σχόλια:

Από το Blogger.