Header Ads

Header ADS

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

 

Γράφει η 


Maria Kasimati

Μιας και το ανέφερες Χριστινάκι δημόσια το περιστατικό με την μικρή σας δεν εχω παρά να υποστηρίξω τα γραφόμενα σου. Μέρες τώρα συζητάμε μεταξύ μας τι θα γίνει με τα παιδιά μας και με τα διερχόμενα αυτοκίνητα απο το κεντρικό παραλιακό μέτωπο της Αγίας Πελαγίας.

Κάθε απόγευμα μαζεύονται τουλάχιστον απο 6 έως 10 παιδάκια ηλικίας απο 3 μέχρι 6 . Τρέχουν μέσα στα μαγαζιά, παίζουν κυνηγητό στον δρόμο, κάνουν πατίνι και ποδήλατο μεσα στον δρομο αφου δεν υπάρχει χώρος πουθενα αλλού.

Τα αυτοκίνητα παρκάρουν στην κόκκινη γραμμή που έχει γινει για να μην παρκάρουν εκει ακριβώς!!!! Με αποτέλεσμα ο οδηγός που εισέρχεται να μην έχει ελεύθερο οπτικό πεδίο στο να βλέπει αν κάποιο παιδί του πεταχτεί απο το πεζοδρόμιο μπροστά στο αμάξι του .

Επίσης είμαστε ενα χωριό που χρόνια τώρα αν και πολύ τουριστικό δεν γίνεται τίποτα στην λύση του να κλείνει κάποιες ώρες το παραλιακό μέτωπο.

Επίσης δεν υπάρχει στο χωριό μας ούτε μια πλατεία να μπορούμε να τα πάμε να παίξουν , η παιδική χαρά ειναι κλειστή εναν μήνα τώρα, εχθές που πήγα πέρα απο τα χόρτα που έχουν κοπεί είδα πολύ βρώμα και καμιά άλλη αλλαγή.. ο χώρος τού μπάσκετ που θα μπορούσαν να παίξουν δίπλα ακριβώς είναι η χωματερή μας όπου θεός να φυλάξει μην πάνε εκεί τα παιδια ( τζάμια σπασμένα, πρόκες σίδερα κλπ) .

Και στον δρόμος του Νέου κόσμου θα μπορούσε να υπάρχει απο την μεριά της θάλασσας ενα πεζοδρόμιο όπου τα παιδιά θα κάνουν εκει ποδήλατο . Απέναντι απο την εκκλησία τόσα χρόνια και αυτός ο χώρος όπως και πίσω απο την εκκλησία άχρηστοι χώροι.

Αντί να γίνει ενας πανέμορφος χώρος να αθλούνται και να παίζουν τα παιδιά μας δεν έχουμε παιδική χαρά,δεν έχουμε μια πλατεία, δεν έχουμε έναν πεζόδρομο, δεν έχουμε ενα μπάσκετ.. το χωριό μας εχει τόσα πολλά παιδιά όλων των ηλικιών που πραγματικά λυπάμαι γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα για αυτά.

Σε αυτή την Χώρα δυστυχώς πρέπει να γίνει κατι πολύ κακό για να αλλάξει μια κατάσταση.. ας ελπίσουμε οτι κατι θα γίνει και για αυτό το χωριό που εκτός τους μόνιμους κατοίκους που εχει σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει να εχει και τους επισκέπτες του ως χωριό.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΝΤΙΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ:ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ..ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

15 σχόλια:

  1. Αγαπητές Μαρία και Χριστίνα βλέπω τις αναρτήσεις σας και ειδικά της Χριστινας που ο κάθε ανώνυμος βγάζει την χολή του απέναντι σε φωνές δικαίου και λογικής. Τελικά ομως δεν πρεπε να είμαστε ( αχάριστοι ) μια και θα έχουμε σε λίγο εναν αγωγό 27 εκατ.ευρω και μια ανάπλαση !!! στα Κυπριωτιανικα !.Αν και εκει στην Αγιά Πελαγία εχετε ενα τοιχίο σαν μέρος αρχαίου τείχους. Ελπίζω κάποτε τα ονειρα σας για πάρκο πλατεία πεζόδρομο και πάνω απο ολα ασφάλεια για τα παιδιά σας να πραγματοποιηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να γυρνάς όλη την Ευρώπη με λεφτά του Δήμου την προηγούμενη θητεία θα μπορούσες να ασχοληθείς με αυτά που γράφεις τώρα κυρία Κασιμάτη. Τώρα δεν βλέπω να γίνονται πεζοδρόμια και πλατείες γιατί η Αγ. Πελαγία θα σκάβεται για 2-3 χρόνια με το έργο της ύδρευσης που είναι πιο χρήσιμο από μια πλατεία και ένα μπάσκετ. Γιατί αν φέτος οι πελάτες σου δεν έχουν νεράκι στα δωμάτια θα φύγουν τρέχοντας όσες πλατείες και πεζοδρόμια και αν είχαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει ωραία πλατεία και μεγάλη στην Εκκλησία γιατί δεν πάτε εκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η παρατήρηση σας όσο αφορά την ύπαρξη της μεγάλης πλατείας στην εκκλησία , αλλά δυστυχώς λίγο άστοχο επι του παρόντος καθώς βρίσκεται σε ένα χώρο οπου είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένος και τα αυτοκίνητα περνάνε ακόμα ποιο γρήγορα.
      Βέβαια υπάρχει ένας άλλος χώρος ακριβώς απο πίσω ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος πλατεία-παιδική χαρά , οπου εαν σήμερα ήταν στη μορφή που θα έπρεπε και όχι απλά ένα χωράφι με χόρτα , μπάζα, κτλπ. τότε θα είχατε και πάλι δίκιο για τη παρατήρηση σας.
      τώρα να πάνε τα παιδιά πού ακριβώς ? σε ένα χωράφι ή σε μια ποιο επικίνδυνη πλατεία όπου ανα πάσα στιγμή μπορεί να έχει και λειτουργία και να διώχνουν τα παιδιά λόγο όχλησης ? ή στη κλειστή παιδική χαρά ?

      Διαγραφή
    2. σοβαρέψου λίγο
      η πλατεία της Εκκλησίας μια χαρά είναι
      δεν θα καβαλήσει κανένα αμάξι το διάζωμα και τον τοίχο!
      Λειτουργία έχει μόνο Κυριακή πρωί και τελειώνει στις 9μιση
      το να ισχυρίζεσαι ότι αν η παιδική χαρά ήταν ανοιχτή δε θα χτύπαγε το παιδί σου είναι χαζομάρα
      αν η παιδική χαρά πρέπει να συντηρηθεί καλά κάνανε και την κλείσανε

      Διαγραφή
  4. Εγω κύριε ανώνυμε δεν ασχολήθηκα μόνο με τον τουρισμό ουτε εκανα τον γύρω της Ευρώπης και σφύριζα αδιάφορα στα προβλήματα του χωριού μου .. έκανα εργο και πρόσφερα στα σχολεία όπου ημουν πρόεδρος της Πρωτοβάθμια σχολικής επιτροπής. Όσο αφορά το σκάψιμο της Αγιας Πελαγίας ας συνεχιστεί το έργο και βλέπουμε.. σχετικά με τα προβλήματα του χωριού μου τα γνωρίζω χρόνια και προσπάθησα για αυτά. Αλλα εσείς ξέρετε να κρύβεστε πισω απο την ανωνυμία σας και να πετάτε χολή! Η ασφάλεια ομως των παιδιών δεν έχει να κάνει στο που ανήκει ο καθένας μας ούτε στο αν θα εχω νερό στην επιχείρηση μου για τους πελάτες μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό. Τί ακριβώς έχετε κάνει για τα σχολεία του νησιού?

      Διαγραφή
    2. Αν σας ενδιαφέρει τόσο στο ότι πρόσφερα 5 χρόνια στα σχολεία να πάτε να ρωτήσετε τις Διευθύντριες των μονάδων μας. Οι 2 ειμαι ακόμα εν ενεργεία οι άλλες 2 ειναι στην Αττική.

      Διαγραφή
  5. Και επειδή δεν εχω μάθει να μασάω τα λογια μου τα ταξίδια στις εκθέσεις τα εκανα μετά απο πρόταση της Δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης που ψηφιζόταν ομόφωνα. Ούτε έκλεψα λεφτά από τον Δήμο ούτε μου έκανε κανένας χάρη. Επειδή όμως πάλεψα για να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα του νησιού αλλα και του χωριού μου και δεν τα κατάφερα για πολλούς λόγους που δεν ειναι της παρούσας φάσης να αναλύσω για αυτό και δεν ξανά ασχολήθηκα και ούτε εχω σκοπό να ασχοληθώ. Εσείς που μπορεί να είστε πιο ικανός ή ικανή γιατί δεν βάζετε πλάτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπε κάνεις οτι έκλεψες λεφτα; ηρέμησε λίγο. Τα γραφόμενα σου ειναι λάθος. Εχει τόσο μεγάλη πλατεία στην εκκλησία γιατί δεν τα πατε εκεί τα παιδιά; γιατι πρέπει δηλαδή να παίζουν στο δρόμο;

      Διαγραφή
    2. Μπορούμε να τα πάμε και στον χώρο εξω απο την εκκλησία και πισω απο την εκκλησία και μπροστά απο την εκκλησία και στο γήπεδο του μπάσκετ στον ποταμό και στην πλατεία στα Φρατσεια και στην πλατεία των Καστρισιανικών και στην πλατεία των Μητατων και στην πλατεια που θα γίνει στα Κυπριωτιανικα!!! Τα λύσαμε τα προβλήματα μας τώρα??

      Διαγραφή
    3. Οχι. Οσο δεν έχουμε ατομική πλατεία ο καθένας στο σπίτι του μπροστά θα είναι άλυτο το πρόβλημα..

      Διαγραφή
  6. ΑΡΓΥΡΏ ΖΑΝΤΙΩΤΗ2 Μαΐου 2023 στις 6:17 μ.μ.

    Αρκετά όλοι εσείς οι ανώνυμοι πού δεν έχετε κότσια για να πείτε το όνομα σας.
    Όλοι έχετε άποψη και κανένα σεβασμό στην κάθε μητέρα πού μεγαλώνει τα παιδιά της με απαράμιλλη προσοχή.
    Δεν έχετε παιδιά γι'αυτό εύκολα κουνατε το δάκτυλο σας,Χωρίς να σκεφτήκατε πόσο ένοχη την κάνατε να αισθανθεί .
    Ο Δήμος Σήμερα η αύριο έπρεπε να διαφυλάξει την κάθε μητέρα το.καθε παιδί και τον κάθε εργαζόμενο πού είναι στο νησί μας. Όλοι Κύριε ανώνυμε έχουμε την απόλυτη δημοκρατία να πάμε τα παιδιά μας σε όλο το νησί και τον κόσμο. Δεν θα μου απαγορεύσεις πού θα πάνε να παίξουν. Η ΓΗ ΚΑΙ Η ΖΩΉ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός σου είπε κυρά μου ότι δεν έχουμε παιδιά; άντε που μας κάνεις την έξυπνη. Σιγά μη σου έχει το Κράτος ατομικό τροχονόμο για κάθε παιδί. Γελάει όλο το νησί μαζί σας

      Διαγραφή
  7. ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΈΣ ΠΟΥ ΞΈΡΕΙΣ.
    ΈΧΩ ΌΝΟΜΑ ΔΕΝ ΚΡΎΒΟΜΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΊΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.