Header Ads

Header ADS

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ:Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΔΑΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Το έθιμο της μεταφοράς της Εικόνας της Παναγίας Δέσποινας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μουδάρι και εν συνεχεία  στον Φάρο στο Βορειότερο άκρο του νησιού,αναβίωσε μετά από πολλά χρόνια σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου.

Το παλαιό έθιμο είχε διακοπεί επί πολλά χρόνια λόγω αδυναμίας μεταφοράς της εικόνας.



Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Εγχωρίου κ.Ευάγγελου Βενάρδου και σε συνεννόηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ.Σεραφείμ το πρωί της Κυριακής μεταφέρθηκε η εικόνα της Παναγίας Δέσποινας από την ομώνυμη επισκευασθείσα εκκλησία στην περιοχή Βουνό Καραβά, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένη  στην πανέμορφη και υπήνεμη παραλία βόρεια των Κυθήρων και από εκεί  στον φάρο του Μουδαρίου στο ακρωτήριο Σπαθί, όπου έγινε αγιασμός από τον ιερέα Παναγιώτη Διακόπουλο για την αυριανή 1η του μήνα και προσφέρθηκαν πολλά εδέσματα από τους προσκυνητές.

Η μεταφορά της εικόνας έγινε με το αυτοκίνητο του Ιερού Προσκυνήματος Μυρτιδίων και με οδηγό τον επίτροπο Νικόλαο Σάμιο.


Μετά το μεσημέρι της Κυριακής η εικόνα επέστρεψε στον Ιερό Ναό Παναγίας Δέσποινας όπου την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι στην πλήρως επισκευασθείσα εκκλησία.

Χρόνια Πολλά με υγεία και του χρόνου πάλι όλοι μαζί.







 




------------------------------------------------

ADELIN FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

---------------------------------------------------


3 σχόλια:

  1. Σήμερα κατέβηκε η Μυρτιδιώτισσα στα Μυρτιδια και όλος ο κόσμος ηταν εκει. Στον Καραβά έπρεπε να το κάνετε την άλλη Κυριακή που γιορτάζει η Παναγία Δέσποινα για να έχει κόσμο. Λάθος ημέρα η σημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακόμα δεν καταλάβατε γιατί πήρανε την εικόνα βόλτα; δείτε καλά τις φωτογραφίες!

      Διαγραφή
    2. Get a life. Είτε γράφει κάποιος για την παιδική χαρά, είτε για την εικόνα, εσύ κάθεσαι και μετράς χαμένες ψήφους.

      Διαγραφή

Από το Blogger.