Header Ads

Header ADS

Ο ΥΠΑΚΟΥΟΣ:ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ?



Των Βαϊων σήμερα και δεν μπορώ να μην αναφερθώ ό τι μ αυτά και με αυτά φτάσαμε στο Πάσχα που για μένα πάντα έχει ιδιαίτερο συναισθηματικό κόσμο μια και το θεωρώ την μεγαλύτερη γιορτή της ορθοδοξίας.Τουλάχιστον από πλευράς κατάνυξης.

Πάμε τώρα στα δικά μας που λόγω ημερών θα κρατήσω τους τόνους χαμηλά.

Θετικό είδα το άνοιγμα πολλών μαγαζιών ενόψει Πάσχα μια και οι κάτοχοι ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων φρόντισαν να μας ενημερώσουν ό τι έχουν από αρκετές έως πολλές κρατήσεις .

Ελπίζω να τα κρατήσουν ανοιχτά και να μην μας πούνε ό τι τα κλείνουν για να τα ξανά ανοίξουν τον Ιούνιο.

Αυτά με τους επιχειρηματίες αλλά εγώ θα κάνω αναφορά σε κάτι που αφορά την επισκεψιμότητα  του νησιού.

Αν λάβουμε ό τι τα μηνύματα είναι αληθινά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε χώρους που θα είχαν επισκεψιμότητα αυτές τις μέρες.

Σε πρόσφατη βόλτα στο νησί προβληματίστηκα γιατί οι επισκέπτες του νησιού να μην έχουν πρόσβαση σε σημεία που από λίγο ως πολύ ταυτίζονται με τις Άγιες μέρες.

Και θα ονομάσω κάποια από αυτά.

Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας στο Μυλοπόταμο θα μπορούσε να είναι λειτουργικό,το θεατράκι του Ποταμού επίσης τα Μοναστήρια της Αγίας Μόνης και της Αγίας Ελλέσας,το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου,η Παλιόχωρα και τόσα άλλα που αν μι τι άλλο αποτελούν και πολιτιστική κληρονομιά για το νησί μας (κάποια υπολειτουργούν)

Ας ελπίσουμε ό τι στα επόμενα χρόνια θα γίνει σωστή αξιοποίηση τους,ώστε ο επισκέπτης να έχει επιπλέον κίνητρα για να έρθει στο νησί ώστε σιγά σιγά τα Κύθηρα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει τόσο στην επισκεψιμότητα τους όσο και στο μαγικά που συχνά το συνοδεύουν

Ο ΥΠΑΚΟΥΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Φιλαράκι ( μου επιτρέπεις να σε λέω ετσι;;) θα προσπεράσω τα σχόλια σου σχετικά με τους - επιχειρηματίες- και θα έρθω στο θέμα σπήλαια και λοιπές εκκλησίες - εξωκλήσια. Εδω έχουμε να κάνουμε με ( μπιζνες) .Μπίζνες που ειναι προς το συμφέρων της εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.