Header Ads

Header ADS

Ραφαλέτου Μαρία:Θέλω να ευχαριστήσω το δήμο για την αμέριστη προσοχή και το σεβασμό που δείχνει στα έργα των παππούδων μας.

Λάβαμε στο meil του Σταθμού μας το παρακάτω κείμενο και την φωτογραφία προς δημοσίευση  από την αναγνώστρια μας  κ.Ραφαλέτου Μαρία 

----------------------------------------------------------------------------

Θέλω να ευχαριστήσω το δήμο για την αμέριστη προσοχή και το σεβασμό που δείχνει στα έργα των παππούδων μας.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα σ´ ένα πηγάδι που υπάρχει περίπου από το 1960 και για το οποίο είχε βοηθήσει κι ο παππούς μου να κατασκευαστεί. Ένα πηγάδι, στο κατω Κεραμωτό  στη λεγόμενη Σοβάλα για τους ντόπιους, το οποίο είχε ακόμη και τοιχίο για να προστατεύει τους περαστικούς και τα ζώα. (Υπάρχουν φωτογραφίες στο αρχείο του Δήμου). Πριν κάποια χρόνια λοιπόν, επειδή ενοχλούσε κάποιους η ύπαρξή του γκρέμισαν το τοιχίο και το αντικατέστησαν μ´ ένα καπάκι από λαμαρίνα με λουκέτο. Τότε πέρασαν κάποιοι τοπικοί άρχοντες οι οποίοι το είδαν, το μελέτησαν, το φωτογράφισαν και διαβεβαίωναν πως θα φτιαχτεί στην αρχική του μορφή.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα όπου ο Δήμος ήρθε και το έφτιαξε σε μια ακόμη χειρότερη μορφή. Κλείστηκε κι έγινε ένα κοινότυπο φρεάτιο, σαν αυτά που συναντάς στην πρωτεύουσα. Όπως καταλαβαίνετε δεν θυμίζει σε τίποτα πηγάδι και σίγουρα δεν θυμίζει σε αυτό που θυμάμαι εγώ και τα παιδιά μου.
Προφανώς την ίδια κατάληξη θα είχαν ή θα έχουν στην πορεία κι άλλα πηγάδια του νησιού.Ραφαλέτου Μαρία

2 σχόλια:

  1. Έκτος του οτι έρχονται εκλογές και πρέπει να παρουσιάσουν έργο !!! τους ενοχλεί η διατήρηση των παραδοσιακών στολιδιών, ίσως και για χάρη της ( ανάπτυξης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.