Header Ads

Header ADS

Διατί Ιερωμένοι και λαϊκοί θεολόγοι ανενόχλητοι αμφισβητούν το Άγιον Φως;


 

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

      Κάποιοι Ιερωμένοι και λαϊκοί θεολόγοι αμφισβητούν το Άγιον Φως, επεκτείνοντας τον πόλεμο των αθέων και άλλων αμφισβητούντων το μεγάλο αυτό θαύμα.

       Όσοι των αθέων Μαρξιστών επαναλαμβάνουν τη διδαχθείσα σ’ αυτούς αντίθεη αμφισβήτηση, επακόλουθο είναι να αντιμάχονται το θαύμα του Αγίου Φωτός.  Προς τι όμως να αντιμάχονται το θαύμα του Αγίου Φωτός και Ορθόδοξοι Κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι

      Λαϊκός θεολόγος στην Κύπρο σχεδόν κατ’ έτος ανενόχλητος διαδίδει την αμφισβήτησή του για το θαύμα του Αγίου Φωτός, καθότι αρκετά ΜΜΕ σε αυτόν καταφεύγουν για εκκλησιαστικά θέματα. Έτσι ανενόχλητος σκανδαλίζει τους πιστούς.  Ποιος ανασκευάζει αυτό που διαλαλεί στα ΜΜΕ. 

      Κληρικός του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, αμφισβήτησε δημοσίως το θαύμα του Αγίου Φωτός, σκανδαλίζοντας με την αμφισβήτησή του τους πιστούς.  Δεν θα αναφερθώ στον Ιερωμένο αυτόν, αλλά σε αυτούς που στο θέμα τούτο στήριξαν την  αμφισβήτηση του θαύματος του Αγίου Φωτός στους ‘’γνωστούς’’ διαδικτυακούς ιστότοπους.

      Αν το θαύμα τούτο επαναλαμβανόταν κατ’ έτος στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, θα ήταν αφορμή γι’ αυτούς που επιμένουν στη γνωστή μονομέρεια, να προσθέσουν ακόμα μια εξουσιαστική παρερμηνεία για τα πρεσβεία τιμής του Οικουμενικού Θρόνου. 

     Στη σχετική ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αναφέρονται για το θαύμα του Αγίου Φωτός μεταξύ άλλων τα εξής : ‘’Μετά το πέρας της ευχής τοποθετεί το βαμβάκιον εις τον Πανάγιον Τάφον και με θαυμαστόν τρόπον ανάβει.  Με αυτό ανάβει τα κεριά και εξέρχεται από Το Ιερόν Κουβούκλιον.  Το σπουδαίον είναι ότι το Άγιον Φως δι’α ολίγα λεπτά δεν έχει πυράδα.  Δηλαδή εάν εις ακουμπήση το Άγιο Φως εις τα χέρια του δεν θα καή.  Πραγματικώς είναι ένα εκ των μεγαλυτέρων Θαυμάτων της Χριστιανοσύνης, το οποίον επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το Μέγα Σάββατον’’. 

 Γιατί αμφισβητείται αυτό που αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όπου παρατίθεται συνοπτική παρουσίαση για το Άγιον Φως.  Με αυτό τον τρόπο απαξιώνεται και η Μήτηρ των Εκκλησιών για το θαύμα του Αγίου Φωτός. 

 Γιατί Ιερωμένοι και λαϊκοί θεολόγοι αμφισβητούν αυτά που κατέγραψε η Παράδοση της Εκκλησίας μας, αλλά και η  Ιστορία;  Ποια Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία συμφωνεί με αυτούς που σκανδαλίζουν τους πιστούς; 

 Είναι λοιπόν αντιεκκλησιαστική η δυσπιστία τους για το Άγιο Φως.  Το γεγονός ότι Ορθόδοξοι Κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι   αντιμάχονται το θαύμα του Αγίου Φωτός, γίνεται αφορμή σκανδαλισμού των πιστών.  

ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.