Header Ads

Header ADS

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023



ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ποταμός Κυθήρων – 80 200 Email : politistikospotamou@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ

ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσικό-φιλολογική βραδιά που οργάνωσε ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού τη Νέα Παρασκευή, 21.4.23, ημέρα γιορτής του Ποταμού (Ζωοδόχου Πηγής).

Η εκδήλωση αυτή φιλοδοξεί να ξαναζωντανέψει τη παλιά παράδοση που έχει ο Ποταμός στο να δίνει βήμα στους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, ευκαιρίες στους κατοίκους του νησιού για όμορφες συναντήσεις και κυρίως να παρακινεί μέσα από τέτοιες δραστηριότητες τα νέα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του τόπου.

Η Εκδήλωση της Νέας Παρασκευής σήμανε το νέο αυτό ξεκίνημα, με τη συμμετοχή δύο πολύ γνωστών Τριριγωτών και εκπροσώπων της Τέχνης καθώς και της Φιλαρμονικής μας.

Ο Κοσμάς Μεγαλοκονόμος μας ταξίδεψε περίπου έναν αιώνα με φωτογραφίες τοκόσημα αλλά και ανθρώπους του Ποταμού, δίνοντας τη διάσταση της διαχρονικότητας αυτού του καθοριστικής σημασίας για το νησί μας χωριού, που συνεχίζει τη μακρά του παράδοση.

Ο Γιωργος Κασιμάτης – Δρυμωνιάτης, συγκίνησε τους πάντες με μια Πασχαλινή ιστορία («Βουβός Καημός» από το βιβλίο του «Κυθέρειες Αναμνήσεις») που απέδωσε με το δικό του μοναδικό τρόπο, αγγίζοντάς κάτι πολύ γνωστό σε όλους μας : Το βίωμα της έλλειψης των αγαπημένων μας προσώπων που ζουν στην ξενιτειά και που γίνεται βαρύτερο στις γιορτές

Τέλος η Φιλαρμονική μας, με την μπάντα Jazz, με επικεφαλής το Μαέστρο της, Παναγιώτη Λευθερη, εντυπωσίασε ακόμα μια φορά με την αρτιότητα και την ποιότητα της μουσικής της.

ΟΙ 120 περίπου παρόντες ζήσαμε μοναδικές στιγμές, γεμίζοντας ασφυκτικά το φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Ανυπομονούμε να γίνει η ανάπλαση του παλαιού Αστικού σχολείου, ώστε να μπορούν ακόμα περισσότεροι, να παρακολουθήσουν τις μελλοντικές εκδηλώσεις.

Υπόσχεση μας είναι αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν κανόνας και να δώσουν βήμα σε ακόμα περισσοτέρους Τσιριγώτες ανθρώπους της Τέχνης, Επιστήμες και Πολιτισμού.

Ευχαριστούμε πρωτίστως όλους όσοι ήταν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σύντομα θα έχουμε πολλά νέα για τις επόμενες εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου μας, που θα γίνουν τόσο καλύτερες όσο πιο κοντά έρθουν όλα τα μέλη του

Για τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμού

ΤΟ Διοικητικό Συμβούλιο





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.