Header Ads

Header ADS

Ιππόλυτος Πρέκας:Εδώ και δύο μήνες ζητούμε από την ΥΠΑ να μας απαντήσει για την υποστελέχωση στην πυρασφάλεια του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων.


Καθημερινά παλεύουμε για τα αυτονόητα. Γινόμαστε μάρτυρες μιας επικίνδυνης διαχείρισης στην ασφάλεια των μεταφορών. Εδώ και δύο μήνες ζητούμε από την ΥΠΑ να μας απαντήσει για την υποστελέχωση στην πυρασφάλεια του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων.

Νεότερες πληροφορίες: Χθες μόλις στο ρεπορτάζ της Μαρίας Λιλιοπούλου στο ΕΘΝΟΣ επιβεβαιώνονται όσα ζούμε κι εμείς εδώ κι ακόμη περισσότερα. Εγκατάλειψη και κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Παραθέτω το ερώτημα που απευθύναμε στον Διοικητη της Υ.Π.Α Γεώργιο Δριτσάκο (governor@hasp.gov.gr) που δεν μας το έχει απαντήσει εδώ και 2 μήνες (και screenshot):
«Πυρασφάλεια Αερολιμένα,
Γνωρίζετε ότι η κοινωνία του νησιού είναι μικρή και οι φήμες καλοπροαίρετες ή μη κυκλοφορούν ταχύτατα. Πρόσφατα λάβαμε γνώση ότι ένας εκ των δύο οδηγών – πυροσβεστών της υπηρεσίας πυρασφάλειας του αεροδρομίου αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης. Επίσης γνωρίζουμε ότι στον αερολιμένα υπάρχουν δύο οχήματα πυρασφάλειας. Συγχρόνως σημειώνεται διάχυτη ανησυχία στους ταξιδιώτες και κάτοικους του νησιού, ότι λόγω της υποστελέχωσης, η πυρασφάλεια και γενικότερα η ασφάλεια του επιβατικού κοινού του αεροδρομίου αμφισβητούνται.
Τι απαντάτε σχετικά με το ζήτημα ; Εφόσον ισχύει η πληροφόρηση που έχουμε, υπάρχει πρόβλεψη από την υπηρεσία για αναπλήρωση του κενού στην υπηρεσία πυρασφαλείας;».
Σε συνέχεια, παραθέτω όπως αναφέρεται στο ΕΘΝΟΣ:
«Στα 12 από τα 15 παραμεθόρια αεροδρόμια που παρέχουν την υπηρεσία Πληροφοριών Πτήσεων, υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος εξυπηρετώντας επιβατικές, νοσοκομειακές και στρατιωτικές πτήσεις καθόλο το 24ωρο, χωρίς ρεπό και άδεια. Μάλιστα στα 7 από τα 12, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακό (FISO) ΥΠΑ, δεν υπάρχει κανένας μόνιμος υπάλληλος και οι ανάγκες τους καλύπτονται με μετακινήσεις όλο το χρόνο αφήνοντας κενά υποστελέχωσης σε άλλα αεροδρόμια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε νησιά όπως τα Κύθηρα, η Πάρος, η Ικαρία, η Λέρος, η Νάξος αλλά και στα αεροδρόμια της Κοζάνης και της Καστοριάς υπηρετεί ένας εργαζόμενος. Δύο υπαλλήλους έχουν μόνο τα αεροδρόμια της Καλύμνου, της Καρπάθου, ενώ τρεις έχει η Σητεία».
Παραθέτω και το σύνδεσμο με το ρεπορτάζ της Μαρίας Λιλιοπούλου: https://www.ethnos.gr/.../mhloskleistopalilogoastheneiast...
και το σύνδεσμο για τον αερολιμένα μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.