Header Ads

Header ADS

Ανάρτηση 3η - «Ετοιμόρροπα»:ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

 

Ανάρτηση του Ιππόλυτος Πρέκας

Ανάρτηση 3η - «Ετοιμόρροπα»
Τα καθήκοντα, αιρετών και μη, λειτουργών του Ελληνικού - Τοπικού Κράτους μέχρι το 2019

Από τις 4 Ιουλίου του 2016 μέχρι και τις 7 Αυγούστου του 2019 απευθυνόμαστε εγγράφως στον Δήμο Κυθήρων και στην Πολεοδομία του Πειραιά. Τους αναφέρουμε ότι ο δημοτικός δρόμος είναι επικίνδυνος για τα παιδιά μας, τους γείτονές μας και τα παιδιά τους, τους επισκέπτες μας και τον καθένα που θα βρεθεί εκεί.
Την 04-07-2016 κατέθεσα στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Πειραιά & Νήσων και κοινοποίησα στον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον αρμόδιο ΑντιδήμαρχοΠολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Αιγιαλών Γεώργιο Κομηνό αναφορά σχετικά με εγκαταλελειμμένο οικόπεδο με κατοικία, το οποίο ήταν επικίνδυνο και ο μαντρότοιχός του είχε καταρρεύσει και ήταν επικίνδυνος για τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και κάθε διερχόμενο πολίτη, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην οικία μου. Τα δε μπάζια και πέτρες είχαν πέσει στον δημοτικό δρόμο. Από την σκεπή της εγκαταλελειμμένης κατοικίας ξεκολλούσαν κατά καιρούς κομμάτια τσιμέντου και έπεφταν στον δημοτικό δρόμο (συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να πέφτουν). (Τους επισυνάπτω σχετική κάτοψη και φωτογραφίες αφού στο σημείο δεν ήρθαν ποτέ). Σημειώνεται ότι το εγκαταλελειμμένο έχει ανοιχτά παράθυρα και πόρτες που ευνοούν την ύπαρξη ερπετών και τρωκτικών σε αυτό.
Στις 30-03-2018 κατέθεσα και πάλι αναφορά στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Πειραιά & Νήσων (αρ.πρ 3227) αφού κανένας μέχρι τότε δεν είχε ενδιαφερθεί για το πρόβλημά μας. Ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο αντιδήμαρχος, ούτε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κυθήρων Κωνσταντίνος Στάθης, ούτε η ΥΔΟΜ. Εισέπραξα αδιαφορία. Παράλληλα ενημέρωνα τους ιδιοκτήτες για τις ευθύνες τους, όμως αυτοί έβρισκαν κάθε φορά τρόπο να με αποφεύγουν και να αποποιούνται την ευθύνη (Έγγραφα από το Α.Τ Κυθήρων, εισαγγελικές παραγγελίες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζουν τα πρόσωπα με το εγκαταλελειμμένο, διαθέσιμα).
Ένα χρόνο μετά, στις 24-04-2019 κατέθεσα για άλλη μια φορά αναφορά στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Πειραιά & Νήσων (αρ.πρ 3749).
Την 07-08-2019 κατέθεσα στις υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων και στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο νέα αναφορά, ζητώντας να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια σχετικά με το πρόβλημα καθώς και να υποδείξουν στους ιδιοκτήτες τις ευθύνες τους (αρ.πρ 3074).

ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Το τοπικό Κράτος δεν έκανε τίποτα σε ότι είναι υποχρεωμένο από το Νόμο. Επίσης, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ σε κανένα έγγραφο. Δεν έδειξαν καν ότι ενδιαφέρονται για τον πολίτη. Να αναρωτηθώ μήπως κάποιος εφοβείτο ότι θα χάσει ψήφους; Να αναρωτηθώ μήπως κάποιος δεν θέλει να «χαλάσει» τις σχέσεις του και τις συγγένειές του; Αναισθησία γενικότερα; Τι άλλο;

Τον Σεπτέμβρη του 2019, στη νέα θητεία Χαρχαλάκη, τα καθήκοντα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Αιγιαλών, που είχε μέχρι πρότινος ο κ. Γεώγριος Κομηνός, αναλαμβάνει ο νεοεκλεγείς κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης.

Στην επόμενη ανάρτηση η συνέχεια.

Υ.Γ.: Τρίτη Ανάρτηση κι ακόμη δεν έχει έρθει κανείς μέχρι σήμερα 28 Μαρτίου 2023 να μαζέψει τα μπάζα. Έχουμε υπομονή, προσέχουμε και αναμένουμε οικογενειακώς.





3 σχόλια:

  1. Βλέπεις εμείς οι ιθαγενείς ( ναι βάζω και τον εαυτοί μου μεσα ) δεν μετράμε για τους προύχοντες και κοτζαμπάσηδες πάρα μόνο την τελευταία εβδομάδα των εκλογών που τρέχουν άπω πόρτα σε πόρτα μαζί με ενα ζιμπιλι γεματο λαγούς με πετραχήλια Και για τους μερακλήδες ενα δεμάτι σανό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Ιππόλυτε δε μας νοιαζει μας κουρασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό ποτε δε θα πάμε μπροστά.Ο καθένας κοιτάει τον «εαυτούλη του».Μας νοιάζει κύριε/Κυρια μου!Εχει μικρά παιδιά ο άνθρωπος και Παρ όλα αυτά νοιάζεται και για τους γείτονες,επισκέπτες κ.λ.π.Είμαι γονέας και συμμερίζομαι το φόβο του και την ανησυχία του.Εσείς ζήστε στο συννεφάκι σας….

      Διαγραφή

Από το Blogger.